Amics de la Gent Gran vol, un cop més, que persones que viuen soles a Catalunya passin aquest Nadal en companyia després del parèntesi de l’any passat a conseqüència de la covid-19.  Per això han posat en marxa la campanya  #UnAltreNadal amb la qual pretenen sensibilitzar sobre la soledat que patiran moltes persones grans aquestes festes i demanen la col·laboració ciutadana per fer possible que puguin viure un Nadal en companyia.

L’entitat vol que les persones grans, gràcies als fons recaptats i a la companyia dels voluntaris, puguin gaudir dels dinars de Nadal i de les activitats nadalenques locals. Amb aquest objectiu, Amics de la Gent Gran ha reforçat l'acció social amb el focus posat en les festes nadalenques. Així, a través dels donatius que es rebin realitzaran accions que ajudaran a reduir el sentiment de soledat i l'aïllament social que pateixen les persones al llarg de l'any, però especialment durant les dates nadalenques.

24 dinars de Nadal

Entre les accions previstes hi ha els Grans Dinars de Nadal. S’organitzaran 24 dinars de Nadal a diversos municipis, on prop de 2.000 persones podran sentir la màgia d’aquestes festes en companyia d’altres persones grans de l’entitat, de voluntaris i de membres de l'equip de la fundació. També s’organitzaran a diferents municipis activitats com ara passejades per veure la il·luminació i la decoració nadalenca.

Igualment, es reforçarà l'acompanyament i el suport psicològic telefònic, fent més trucades telefòniques durant aquestes dates nadalenques, amb l’objectiu que cap persona gran pateixi un augment del seu sentiment de soledat. Una altra de les mesures previstes a la campanya #UnAltreNadal és l’enviament d’un lot de Nadal a cadascuna de les persones grans que formen part de l'entitat. El repartiment anirà a càrrec de persones voluntàries d’Amics de la Gent Gran.

El director de la Fundació Amics de la Gent Gran, Albert Quiles, destaca “la importància d'explicar a la societat que existeix aquest altre Nadal, que amb pandèmia o sense ella, milers de persones grans passen les festes en soledat. I, al mateix temps, cal traslladar la necessitat de mobilitzar-nos per fer possible que aquestes persones visquin un altre Nadal, un Nadal en companyia que les il·lusioni i contribueixi a millorar el seu estat emocional”.

El vídeo de la campanya de Nadal té com a protagonista la Pilar, una dona de 85 anys que en fa 12 que viu sola. Vídua i sense fills, no té familiars propers i fa temps que passa Nadal en soledat. La història relata com aquest podria ser un Nadal més a la vida de la Pilar, però des d'Amics de la Gent Gran volen canviar el final d'aquesta història amb l'Àlex, voluntari de l'entitat, que l’acompanya per fer possible que pugui celebrar les festes.

 

Imatge principal, 'frame' del vídeo de la campanya d'Amics de la Gent Gran #UnAltreNadal / Amics Gent Gran