La Selectivitat 2024 ja s'ha acabat, després d'uns intensos dies d'exàmens per als estudiants. Si bé ja no hauran de dedicar més hores a estudiar, ara arriben els nervis per saber les notes i si han aconseguit entrar al grau sol·licitat. És possible que, quan coneguis les qualificacions, estiguis en desacord amb la nota atorgada pel tribunal. Per això, el Departament d'Educació té activats diferents mecanismes perquè l'alumnat pugui reclamar una revisió de notes de la Selectivitat 2024. Aquestes són les dates i el procediment per sol·licitar les correccions dels exàmens de les PAU.

📊 Com calcular la nota de la Selectivitat 2024?

📍 Quan surten les notes de tall de la Selectivitat 2024?
 

Revisió notes Selectivitat 2024: com sol·licitar les correccions dels exàmens?

Una vegada publicats els resultats de la Selectivitat 2024, els estudiants poden començar a sol·licitar processos de revisió de les notes, quan consideren que se'ls ha puntuat de manera incorrecta, aplicant malament els criteris generals d'avaluació. Hi ha dos sistemes diferents de sol·licitud: la verificació i la nova correcció. Això sí, has de saber que tots dos són excloents en la mateixa matèria. És a dir, si demanes una verificació d'un examen, no pots sol·licitar una nova correcció d'aquest. 

Presentar una sol·licitud de verificació

Demanar una verificació significa que l'examen serà revisat per comprovar que totes les qüestions han estat puntuades i que no existeixen errors d'aspectes formals o en el càlcul de la nota final. D'aquesta manera, aquest procediment serveix per esmenar possibles errors a l'hora de corregir l'examen. La nota resultant de la verificació només pot ser igual o superior a la nota inicial i serà la qualificació definitiva de la matèria. El termini per presentar la verificació és de tres dies hàbils, a partir de la data de la publicació de les qualificacions.

Nova correcció

Pel que fa a la nova correcció, l'objectiu és esmenar possibles errors en l'avaluació dels continguts. En altres paraules, uns professors diferents dels del tribunal faran una nova correcció de la prova. Abans, es comprovarà que totes les qüestions han estat avaluades i que no hi ha errors materials en el procés del càlcul de la qualificació inicial.

En aquest cas, la qualificació de l'examen serà la mitjana de les qualificacions dels correctors. Si hi ha una diferència de dos o més punts entre aquestes, es farà una tercera correcció i la nota final serà la mitjana aritmètica de les tres qualificacions. És important destacar que la puntuació final de la nova correcció pot ser igual, superior o inferior a la nota inicial. El termini per presentar la sol·licitud també és de 3 dies hàbils, a partir de la data de la publicació de les qualificacions.

Dates i terminis per demanar una revisió de la Selectivitat 2024

  • Resultats de la Selectivitat: 19 de juny.
  • Sol·licitud revisió examen de les PAU: del dimecres 19 de juny al divendres 21 de juny fins a les 14.00 hores.
  • Resultats de la revisió de la Selectivitat 2024: 2 de juliol.
  • Sol·licitud per veure un examen: del dimarts 2 al divendres 5 de juliol de 2024 (només si has demanat prèviament la revisió).
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!