El director general de la Fundació Bancària "la Caixa", Jaume Giró, i el president de la Fundació Joventut, Juan Antonio Morales, han signat aquest dimarts un conveni de col·laboració per fomentar la pràctica del bàsquet entre nens i nenes en risc d'exclusió. 

Aquest acord serà durant la temporada 2017-2018 i té la intenció de fomentar l'esport en les noves generacions amb discapacitats de diverses escoles de Badalona, posant beques esportives a l'abast de les famílies amb menys recursos econòmics. 

L'aportació serà de 50.000 euros que es destinaran a la promoció d'activitats per donar a conèixer l'esport entre nens amb discapacitat, a la realització de projectes solidaris, com la gran recollida d'aliments per donar al Banc d'Aliments, i a la promoció del bàsquet en cadira de rodes. A més, cal destacar que els voluntaris de "la Caixa" acompanyaran als nens discapacitats, un total de 25 per partit, al Palau Olímpic de Badalona per veure els 17 partits del primer equip del CBJoventut.

Una de les iniciatives per promocionar el bàsquet entre els nens amb risc d'exclusió social serà organitzar jornades esportives on s'organitzaran competicions entre els diferents centres escolars de la ciutat. 

L'altra gran objectiu de l'aliança entre La Caixa i el CBJoventut és la promoció de l'esport accessible amb l'intenció de reduir el gran nombre, un 85%, d'escoles que no tenen activitats extraescolars lligades al bàsquet. En aquesta línia, una part de l'aportació econòmica anirà destinada al primer equip de bàsquet en cadira de rodes de la Fundació Joventut, amb l’objectiu de possibilitar la seva competició en la Divisió d’Honor de la lliga estatal.