El conseller d'Interior, Miquel Buch, no prendrà cap decisió sobre l'Inspector Jordi Arasa, condemnat per lesions durant el desallotjament del moviment 15-M de la plaça Catalunya. De moment, al conèixer-se la sentència de dos anys i quatre mesos de presó, el cap dels Mossos, Eduard Sallent, l'ha apartat de les seves funcions com a comandament dels antiavalots, però el departament no mou fitxa sobre si cal apartar-lo del cos.

Miquel Buch, compareixent avui en l'espai "Jo pregunto", ha respost sobre aquesta qüestió i ha parlat per primera vagada del cas de Jordi Arasa. "El jutge és qui té l'autoritat", ha dit el conseller. La sentència condemna a presó Arasa i a més l'inhabilita d'exercir la funció de policia durant el temps que duri la condemna, però la sentència està pendent encara que es pugui presentar recurs. I el conseller ho ha deixat tot en mans dels càrrecs tècnics i de la justícia: "Fins que no ho digui un jutge no se'l pot apartar de la funció pública". 

Sobre la projecció que ha tingut Jordi Arasa els últims anys dins el cos, tot i les denuncies que havia rebut i els judicis anteriors als que ja s'havia enfrontat, el conseller Miquel Buch ha explicat que la promoció interna no depèn dels càrrecs polítics. "Es fan unes oposicions on hi ha un tribunal de funcionaris. Ells són els que avaluen si qui es presenta respon bé per accedir a la plaça". 

Dins el mateix espai de preguntes de la ciutadania, el conseller ha hagut de respondre sobre la retallada de llibertats que hi ha hagut i sobre algunes identificacions i accions policials durant el confinament. Buch ha insistit que "l'administració confia en la ciutadania". "Hem demostrat que la gran majoria ha complert. Tenim una petita minoria, una immensa minoria, que s'ha dedicat a incomplir i posar-nos a tots en perill i s'han hagut de perseguir", ha dit el conseller per explicar que les identificacions policials estan regulades. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat