La Comissió Europea ha autoritzat aquest divendres 26 de juliol la comercialització de set nous transgènics de blat de moro, cotó i soja per a alimentació i penso i ha renovat l'autorització per a uns altres dos transgènics de colza i blat de moro.

En concret, l'Executiu comunitari ha autoritzat la comercialització del cotó transgènic GHB614, els blats de moro 5307, MON 87403, 4114, MON87411, Bt11x i la soja MON 87751 i han renovat les autoritzacions per a la colza transgènica Ms8xRf3 i el blat de moro 1507 exclusivament per a alimentació i penso i en cap cas no s'autoritza el seu cultiu a la UE. La Comissió Europea també ha autoritzat un clavell transgènic com a flor ornamental tallada.

Brussel·les ha assegurat els deu organismes genèticament modificats (OGM) han seguit tot el procés d'autorització, incloent una anàlisi científica favorable elaborada per l'Autoritat Europa de Seguretat Alimentaria (EFSA).

Ja que els països del bloc comunitari no han estat capaços d'aconseguir una majoria suficient tant per aprovar com per rebutjar les autoritzacions, la Comissió Europea està obligada a donar el seu vistiplau.

Els permisos són vàlids durant un període de deu anys i obliguen que qualsevol producte elaborat a partir d'aquests transgènics haurà de complir les normes europees sobre etiquetatge i traçabilitat.