Almenys quatre persones han donat positiu en coronavirus a Vilassar de Dalt i a Cabrils, segons han confirmat fonts del Departament de Salut a l'agència Efe. Tots els positius havien participat fa uns dies en una festa a la platja de Vilassar de Mar. 

Els serveis mèdics també estan fent proves PCR a la resta de participants de la festa, que va reunir una seixantena de persones. Una desena d'aquestes van presentar símptomes compatibles amb la malaltia després de la festa, tot i que per ara només s'han confirmat quatre casos.

Els joves van acudir al CAP de Vilassar de Dalt i Cabrils amb símptomes de febre i diarrea, segons s'ha informat des de l'Àrea Bàsica de Salut de Vilassar de Dalt-Cabrils.

Assistents de cinc municipis

Els ajuntaments de totes dues poblacions marquen distància de les informacions confirmades per Salut. El consistori de Cabrils ha explicat que a la festa hi havia joves de diversos municipis del Maresme, concretament, d'Alella, Cabrils, el Masnou, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

En total, confirmen haver fet 5 proves PCR als assistents, dues d'elles positives. El primer jove que va donar positiu va ser un noi de 25 anys atès al CAP de Vilassar de Dalt i, posteriorment, se'n va detectar un altre a Cabrils. 

L'Ajuntament només reconeix aquests dos positius vinculats a la festa i assegura que la resta de joves es troben en aïllament durant 14 dies, tinguin símptomes o no. Paral·lelament, el CAP està fent seguiment i detecció de totes les persones assistents a l'acte.

Vilassar de Dalt: "No se centralitza en el municipi"

Des del consistori de Vilassar de Dalt, també es defensen i neguen que el "possible brot" estigui "centralitzat" en la població, "sinó que afecta persones de diferents pobles de la comarca".  "El fet que s'hagi mencionat Vilassar de Dalt és perquè el primer dels casos detectats va acudir al CAP del municipi, que és el que atén persones adultes de Vilassar i Cabrils arran de la crisi sanitària", aclareixen.

Tots dos ajuntaments demanen prudència a tots els ciutadans i no relaxar les mesures de seguretat. "Reduïm les trobades i aglomeracions de persones", aconsellen.  Davant de qualsevol sospita de símptomes, recomanen contactar telefònicament al més aviat possible amb el CAP de la població (93 750 88 64).