La xifra de nous contagis de coronavirus augmenta exponencialment des dels últims cinc dies. Si ahir el Departament de Salut declarava 482 nous casos, aquest divendres la xifra s'enfila fins als 774. Des de l'inici de la pandèmia, 75.141 persones testades han donat positiu. 

D'aquestes només 93 es van registrar ahir dijous. Des de fa setmanes, les dades del registre no corresponen només als casos testats que han donat positiu en les últimes 24 hores, sinó que també hi ha comptabilitzades persones que no s'havien inclòs al recompte fins ara.

L'increment de casos es concentra a Lleida

L'increment de contagis ha estat més gran a la regió sanitària de Lleida, que acumula 338 contagis —280 són a la comarca del Segrià— dels 774 totals. Ahir aquest augment es concentrava a Barcelona ciutat (212), que avui rebaixa el nombre de contagis als 204. 

L'àrea metropolitana suma 104 casos nous, i la sud 48 nous casos. A Girona s'han registrat 29 positius més, 22 a l'Alt Pirineu i Aran i 12 més a les Terres de l'Ebre. Al Camp de Tarragona hi ha 7 casos nous i a la Catalunya Central 2. 

Un mort més

Les últimes 24 hores s'ha registrat una defunció per Covid-19, registrada a la regió metropolitana sud, fet que deixa un total de 12.607 morts per la malaltia a Catalunya. 

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, per altra banda, un total de 4.175 persones han estat ingressades de gravetat; actualment n'hi ha 43, i hi ha hagut 40.119 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la malaltia.


Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 15.103 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus.

Quant a la comarca del Segrià, des de l’inici de la pandèmia hi ha hagut 2.974 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2, dels quals 137 persones han mort per la Covid-19. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat