Quines botigues obertes hi ha el 5 juny a Barcelona? Aquest dilluns se celebra la Segona Pasqua, festivitat que habitualment té lloc transcorreguts 50 dies de Diumenge de Resurrecció de la Setmana Santa. Si fem comptes, la matemàtica no acaba de quadrar, i és que en coincidir enguany amb la celebració de les eleccions municipals del 28 de maig, el dia festiu ha quedat ressituat. És important tenir en compte que no tot Catalunya disposarà de forma igual d'aquest dia lliure, però Barcelona i unes altres 40 localitats catalanes sí que en gaudiran. No comptaves amb aquest dia festiu i tens compres urgents pendents? No et preocupis, perquè aquí repassem tots els supermercats oberts (i tancats) de dilluns 5 de juny.

Els supermercats oberts (i tancats) durant el festiu del dilluns 5 de juny

Moltes botigues ja tenen estipulades les seves polítiques sobre obrir o no en diumenges o dies festius i sigui quina sigui la casuística. Dit el previ, mai no està de més fer un repàs de quins són aquests supermercats als quals sí que podràs acudir si has d'aconseguir algun producte indispensable a última hora. No et llancis les mans al capdavant, que ja et podem avançar que alguna de les botigues a les quals sí que podràs recórrer aquest 5 de juny.

Mercadona

Difícilment et sorprendrà saber que Mercadona no estarà obert durant el dia festiu del dilluns 5 de juny i així ho indiquen els horaris de la seva pàgina web oficial. La cadena de supermercats no té previsió de fer canvis en la seva política de no obrir ni en diumenges ni festius —amb algunes excepcions a l'estiu—, de manera que si el producte que necessites només es troba allà hauràs d'esperar fins al matí de l'endemà.

Lidl

Malgrat que el cercador intern d'horaris de cada supermercat Lidl no ofereix informació sobre diumenges i dies festius, en el cas del 5 juny podem confirmar que els establiments estaran oberts. Això sí, ho faran amb un horari reduït, sent les 12 h l'hora d'obertura i tenint lloc el tancament a les 19 h.

Caprabo

En la línia de Mercadona, els supermercats Caprabo tampoc no obriran aquest 5 de juny, d'acord amb la seva política de mantenir tancades totes les botigues tant els diumenges com la resta de dies festius del calendari laboral. Això, almenys, ara que encara no ha començat l'horari d'estiu.

Aldi

Com a contrapunt al cas de Mercadona i Caprabo, Aldi segueix la línia de Lidl i també obrirà el 5 de juny, però en un horari més reduït de l'habitual. En aquest cas, s'amplia una mica més el marge respecte a l'altra cadena alemanya de supermercats, tenint lloc l'obertura també a les 12 h però mantenint-se els establiments oberts fins a les 20 h.

Consum

A Barcelona, els supermercats Consum sí que estaran oberts. I res d'horaris reduïts: en principi, totes les botigues de la ciutat comtal i la resta de municipis de la província mantindran les seves portes obertes en l'horari habitual i sense alteracions aparents.

Bonpreu-Esclat

Tanquem la llista amb una altra de les cadenes que no té previsió d'obrir ni els diumenges ni els dies festius de moment i abans que l'horari d'estiu estigui actiu. Previsiblement, els supermercats Bonpreu i Esclat tampoc no estaran oberts aquest 5 de juny, de la mateixa forma que succeeix amb Caprabo i Mercadona.