Arriba al barri de Gràcia, a Barcelona, la primera botiga pop up de Miniplanta, una plataforma online que ven plantes en els seus primers mesos de vida i que ara donarà miniplantes gratis als qui s'apropin a l'establiment des de dijous 12 de maig al dissabte 14 de maig. Els veïns del barri i tots els que vulguin apropar-se tindran l'oportunitat de gaudir i adquirir d'una interessant col·lecció de plantes en els seus primers mesos de vida.

L'assortiment de miniplantes estarà disponible en la pop up store (o botiga efímera, com també es pot denominar) que s'ha obert al carrer Josep Torres, número 16, al local conegut com a Matèria Rica, amb horari d'11 h 1 19 h durant les tres jornades que durarà l'esdeveniment. A més, per si no fos prou atractiu per als amants d'aquests éssers vius i per als curiosos, els 25 primers que s'apropin a la botiga efímera cada un dels tres dies rebran una petita planta a tall d'obsequi per haver estat matiners a l'hora de visitar la botiga.

Què és una de pop up store

Una pop up store és una botiga que s'obre en un emplaçament estratègic durant un temps limitat i l'objectiu de la qual no és cap altre que vendre un producte en poc temps o aconseguir promocionar-lo amb èxit. Generalment, se situen en locals comercials buits o habilitats per a aquest estil d'esdeveniments, en el centre de les ciutats, en carrers amb tirada comercial o en centres comercials.

Les pop up stores compten amb una tradició als Estats Units i, com amb tants aspectes comercials que arriben des d'allà, van gaudint d'una acceptació més important, com és el cas d'una ciutat tan d'avantguarda com és Barcelona. La sorpresa de la seva aparició amb cada promoció i la seva condició de comerços temporals són dos dels factors que animen el possible consumidor a apropar-se a aquestes botigues efímeres quan ofereixen les vendes llampec. Una vegada finalitzat el període de venda, la pop up store desapareix sense deixar rastre a l'emplaçament ocupat de la mateixa forma que va aparèixer gairebé del no-res.

Mini planta
Mini planta / Arxiu

Què són les miniplantes

La pop up store que acaba d'obrir a Gràcia té l'oferta que consisteix en plantes amb pocs mesos de vida, uns vegetals que compten cada vegada amb un èxit més gran, fonamentalment en entorns urbans que no disposen a penes d'espai per cuidar i gaudir d'un conjunt de plantes.

En el cas que ens ocupa, la botiga efímera és una translació del digital al físic per uns dies, ja que el comerç online que ha decidit sortir-se a Gràcia per tres dies és Miniplanta, una empresa que ven per Internet després d'haver nascut arran de la pandèmia quan el confinament ens tenia tots reclosos a casa.