Tots els sindicats de Bombers de la Generalitat han convocat demà una concentració davant el Parlament de Catalunya.

Els bombers denuncien que "falten guants, mànegues, eines i equips de protecció; hi ha contractes de manteniments endarrerits i parcs ruïnosos; manca personal administratiu i operadors de control central, i molts dies de l’any no hi ha metge de guàrdia".

Es queixen de l’estat "deplorable" del parc mòbil, dels centres de treball, de la manca d’agents, d’equips de protecció individual i d’eines. Diuen que reaccionen a "promeses i propostes de millores incomplertes i sense pressupost" i demanen un acord de Govern i de país i uns pressupostos "que aturin la precarització del Cos de Bombers".

Volen "unes condicions dignes de treball per poder donar un servei segur i de qualitat a la ciutadania de tot Catalunya".

Les mancances al cos de bombers es remunten al 2008. Denuncien que les seves "condicions laborals han estat regulades de forma arbitrària i unilateral per decrets i circulars, algunes d'elles sense fonament jurídic".

Segons els sindicats, el Cos de Bombers està fent un 10% més de jornada laboral (160 hores aproximadament) que tota la resta de funcionaris, inclòs el Cos de Mossos d’Esquadra, i 230 hores més que els Bombers de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest excés d'hores s'està pagant a 3 euros per sota del preu d'hora treballada, denuncien.

Actualment hi ha 2.200 bombers operatius per a tot Catalunya. El 2017 es van fer prop de mig milió d'hores extres.

El Cos de Bombers té una flota de vehicles obsolets amb una mitjana de 15 anys d'antiguitat. Aquest estiu no s'han pogut fer molts reforços forestals per manca de vehicles. La previsió que fa el departament d'entrada de nous vehicles és per a començament del 2020.