El bòlid que va sobrevolar divendres a la nit Catalunya i el País Valencià ha generat una gran expectativa per la seva possible procedència. En un principi, es parlava d'un míssil balístic provinent de territori francès, però finalment el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) va descartar-ho i va apuntar que era la reentrada d'un objecte en òrbita a la Terra. Ara, des d'Alemanya n'han facilitat més informació i la Luftwaffe, les forces àrees alemanyes, han assenyalat un nom: Elon Musk. I és que el seu registre indica que el que es va veure al cel era un dels satèl·lits d'aquest magnat

"Segons el nostre Centre de Coneixement de la Situació Espacial, es tracta de la reentrada d'un satèl·lit de Starlink", han afirmat les forces aèries alemanyes en un missatge a la xarxa social X. Starlink és la marca comercial d'una xarxa de satèl·lits per donar cobertura d'Internet a tot el món, operada per la companyia aeroespacial SpaceX, propietat d'Elon Musk.

Captura de pantalla 2024 03 31 161152
Piulada del compte oficial de la Luftwaffe

El Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) ja va deixar enrere aquest dissabte la teoria que el bòlid que la nit de divendres va sobrevolar Catalunya i les Illes Balears fos un míssil balístic. Aquesta va ser la primera hipòtesi que es va plantejar, però després d'analitzar les imatges i els registres del bòlid, un equip d'investigadors del CSIC va considerar que es tractava de la reentrada d'un objecte en òrbita a la Terra.

Recorregut del bòlid pel mar Mediterrani
Recorregut del bòlid pel mar Mediterrani

"La Xarxa de Recerca de Bòlids i Meteorits (The Spanish Fireball and Meteorite Recovery Network-SPMN) apunta que el bòlid detectat ahir a la nit sobre l'est de la península Ibèrica va ser produït per la reentrada d'un objecte artificial en òrbita terrestre i, per tant, descarta que es tracti d'un míssil balístic, com es va estudiar en un primer moment", explica el comunicat emès pel CSIC. Per la seva banda, l'astrofísic i investigador de l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE) del CSIC Josep Maria Trigo va apuntar que "les dades preliminars obtingudes fins ara ens fan decantar per l'opció que el bòlid fos produït per la reentrada d'un objecte artificial en òrbita terrestre".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!