Els Castellers de Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella Xiquets de Valls han fet esclatar un any més la Bisbal del Penedès amb unes actuacions de gamma extra en la tradicional diada castellera de la Mare de Déu d'Agost. 


Passades les 12 del migdia i amb 'Els Segadors' sonant a la plaça, els Bous de la Bisbal han donat el tret de sortida a la diada amb un 3d6 aixecat per sota, el primer de la seva història. D'aquesta manera, la colla local ha donat pas a tres gegants del panorama casteller actual: els verds i la Joves i la Vella de Valls.

Tal com va determinar el sorteig previ, els Castellers de Vilafranca han estat els encarregats de començar amb un 2d9fm molt serè, el novè d'aquesta temporada. En segona ronda, els verds no han volgut arriscar. Després de l'ensopegada de la setmana passada a l'actuació de Cal Figarot, on van caure amb el 3d9f, la colla ha volgut assegurar i tornar a intentar el castell, que aquest cop han descarregat. En tercera ronda, els Verds tampoc s'han aventurat i han tancat l'actuació amb un 4d9f molt tranquil. Finalment, han tancat la seva actuació amb un pilar de 8 carregat.

Castellers de Vilafranca - ACN

Imatge: ACN

Per la seva banda, la Colla Joves dels Xiquets de Valls ha començat la diada amb un espectacular 2d8sf. Tot i que en un primer moment els castellers han hagut de desmuntar el castell per la falta de decisió de la canalla, en el segon intent la Joves ha aconseguit descarregar un 2d8sf de postal. Aquesta fita ha fet esclatar la plaça de la Bisbal del Penedès, que ha celebrat amb càntics la descarregada d'un dels castells més complicats que s'han vist en el dia d'avui.

Tanmateix, l'alegria ha durat ben poc entre els de la camisa roja, ja que l'actuació se'ls ha torçat en una segona ronda negra. La Joves ha intentat en tres ocasions el 5d9f, que finalment no han aixecat. Per això, ho han intentat amb un 3d9f, que semblava que havien de descarregar amb facilitat, però no ha estat així: la colla també l'ha desmuntat. Finalment, però, després de quatre castells desmuntats, la Joves l'ha aconseguit descarregar. Finalment, han acabat amb un pilar de 6.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha seguit el guió previst per aquesta jornada. En primera ronda, els rosats han descarregat la catedral, el cinquè 5d9f de la temporada. A continuació, la Vella ho ha intentat amb un 4d9f i l'agulla, que tan sols han aconseguit carregar: el pilar s'ha desmuntat quan l'enxaneta gairebé tocava la pinya. Tanmateix, els castellers han celebrat la carregada. Finalment, la Vella ha tancat la tercera ronda de la diada amb un 9d8 descarregat amb seguretat. En la ronda de pilars, la Vella ha descarregat amb solvència el pilar de 7, que ha posat punt final a la jornada.

Colla Vella de Valls - ACN

Imatge: ACN

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat