L'estrella del rock Billy Idol va participar dijous passat en la presentació d'una campanya mediambiental a Nova York que pretén reduir el nombre de vehicles que, malgrat no estar en marxa, romanen amb el motor al ralentí i per tant contaminen de manera innecessària.

La iniciativa, titulada "Billy mai no es queda al ralentí, i tu tampoc no ho hauries de fer" (Billy Never Idles, Neither Should You," està impulsada per l'Ajuntament de Nova York, i demana als novaiorquesos que informin dels conductors que no apaguen el motor quan estan detinguts. La campanya al·ludeix al joc de paraules entre el cognom del cantant, Idol, i la paraula anglesa per a ralentí, idle.

"Com molts dels novaiorquesos, em preocupa quan veig cotxes i camions aturats mentre contaminen els nostres veïnats", va dir el guanyador de tres premis Grammy en una roda de premsa.

"Els ciutadans de Nova York són d'allò més treballadors i apassionats que he vist al món, i espero que s'uneixin a mi en l'aturada dels seus motors", va agregar.

Al costat d'Idle es trobava l'alcalde de la metròpolis, Bill de Blasio, que va dir que aquesta pràctica dels conductors "ofega el nostre aire, danya el medi ambient i és dolent per als novaiorquesos".

"Estem enviant un missatge alt i clar amb un 'Crit Rebel'", va dir el polític amb referència a la famosa cançó d'Idle, "Rebell Yell". "Apagueu els vostres motors o pagueu les conseqüències".

A la campanya, implementada malgrat que romandre amb el motor encès és il·legal en Nova York des de 1972, s'assenyala que els residents que informin de persones que no compleixen la regla s'emportaran una porció de la multa imposada.

L'eslògan "Billy Never Idles, Neither Should You" serà imprès en pòsters, samarretes i un altre material promocional com a part d'una campanya de publicitat en què s'ha invertit un milió de dòlars, que s'estendrà també per cadenes de televisió, emissores de ràdio, taxis i xarxes socials.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat