El govern espanyol ha aprovat una nova partida de beques per a estudiants del curs 2023-2024 dotada amb 2.520 milions d'euros, fet que suposa un augment del 18% respecte del 2022. "És una de les mesures més importants del govern, més d'un milió de joves es podran beneficiar d'aquesta partida de beques. Quants joves no podrien continuar estudiant sense aquestes beques?", ha preguntat la ministra d'Educació i Formació Professional, Pilar Alegría. Les sol·licituds d'aquestes beques a l'estudi del govern espanyol començaran a principis del mes de març. Com es distribuiran aquests milions d'euros i quants diners rebràs amb l'increment aprovat per l'Executiu? T'ho expliquem tot sobre les noves beques per a estudiants 2023-2024 per tal que no perdis detall.

💶 El govern espanyol aprova una nova partida de beques: tots els detalls
 

Beques generals per a estudiants: quants diners rebràs en el curs 2023-2024?


Els estudiants dotats amb beques de caràcter general en el curs 2023-2024 rebran 1.700 euros, una xifra fixa lligada a la renda del sol·licitant. Pel que fa a la beca bàsica, l'ajuda serà de 300 euros, mentre que la beca per a cicles formatius de Grau Bàsic s'elevarà fins als 350 euros. La quantitat variable lligada al rendiment acadèmic serà d'entre 50 i 125 euros.

Un dels principals increments que recull el nou Reial decret aprovat pel govern espanyol és la quantitat de la beca de residència, és a dir, l'ajuda que reben els joves que estudien fora de casa. El pròxim curs passarà dels 1.600 euros actuals a un import de 2.500, beneficiant més de 125.000 estudiants. Segons ha argumentat l'executiu de Pedro Sánchez, l'augment d'aquesta beca està orientat a facilitar que els alumnes puguin continuar els seus estudis en una localitat diferent de la pròpia, amb especial incidència en famílies d'entorns rurals. En total, la beca de residència tindrà un increment de fins a 900 euros

El document també recull una ajuda addicional de 442 euros per a les persones beneficiàries de beques a l'estudi amb domicili familiar a les Balears, Canàries, Ceuta o Melilla i que es vegin obligades a fer servir transport marítim o aeri per arribar des del seu domicili al centre docent on cursen els estudis. La quantitat de l'ajuda augmentarà a 623 euros per aquells alumnes que tinguin el domicili familiar a les illes de Menorca, Eivissa, Formentera, Lanzarote, Fuerteventura, La Gomera, El Ferro i La Palma.

Beques específiques del curs 2023-2024: ajudes per a estudiants i quantitats

Així mateix, el govern espanyol també ha aprovat incrementar les beques als estudiants del curs 2023-2024 amb necessitats específiques de suport educatiu. 

El curs vinent, l'ajuda a l'ensenyament estarà dotada amb fins a 862 euros, l'ajuda de transport escolar serà de fins a 617 euros, mentre que els beneficiats de la beca de menjador escolar rebran fins a 574 euros. Pel que fa a l'ajuda de residència escolar serà de fins a 1.795 euros, l'ajuda per al transport de cap de setmana s'elevarà a un màxim de 442 euros i la del transport urbà als 308 euros. La beca de material escolar dirigida a alumnes amb necessitats específiques serà de fins a 204 euros i l'ajuda per a la reeducació pedagògica s'incrementarà fins a 913 euros, mateixa xifra que per la de reeducació del llenguatge.

A banda, el govern espanyol també ha creat una ajuda universal complementària de 400 euros dirigida als estudiants que pateixin algun tipus de discapacitat. En total, l'Executiu espanyol destinarà 200 milions d'euros que beneficiaran més de 240.000 alumnes als quals s'acredita una discapacitat superior al 33%. Aquest subsidi universal per a alumnes amb necessitats específiques és compatible amb la beca que cada estudiant pugui percebre en funció de la situació econòmica familiar i les circumstàncies personals de necessitat educativa especial.