Aquest migdia un grup de persones cridades pel Sindicat d’Habitatge de Mataró han ocupat les oficines d’una entitat bancària per reclamar negociar lloguers socials per evitar el desnonament de deu famílies que viuen en pisos propietat d’aquest banc i que estan previstos durant els propers mesos. 

Els activistes, acompanyats de representants de les famílies que viuen als pisos, s’han concentrat davant de la seu de Mataró i ha volgut negociar amb l’entitat, que ha declinat fer-ho. Després, han ocupat la seu fins que han arribat els Mossos d’Esquadra.

Després de mitjançar amb els activistes, un grup d’unes trenta persones, i de dues hores de negociacions, agents de l’ARRO dels Mossos s’han obert pas i a cops han fet fora els concentrats. L’objectiu era retirar el grup de persones que s’havien concentrat a les portes de l’entitat per possibilitar als responsables de l’empresa tancar les portes de l’oficina. 

El vídeo de les càrregues de Mataró

En aquest vídeo publicat pel fotoperiodista Víctor Arias al seu Twitter es pot veure el moment que els agents de l’ARRO dels Mossos han retirat a cops de defensa els activistes de la porta.

Segons ha denunciat el mateix sindicat, hi ha diverses persones ferides del moment que els agents antiavalots de la policia catalana han dispersat als activistes, tot i això, no en consta cap de ferit greu. Quan la policia ha alliberat la porta de l’entitat, s’han fet fora els concentrats, un per un, mentre oposaven resistència passiva. 

Demanen lloguer social per deu famílies

Pel Sindicat d’Habitatge de Mataró no s’entén que el govern espanyol rescatés a bancs amb diners públics i que ara les entitats no facilitin lloguers socials a les persones que no poden pagar les rendes dels pisos que són propietats dels bancs. 

Abans de l’ocupació, les famílies que poden ser desnonades durant els pròxims dies de deu pisos propietat del mateix banc han fet una roda de premsa per explicar els fets i quin tipus de contracte de preu reduït vol pactar amb CaixaBank. Diversos grups de suport de la comarca del Maresme s'han sumat a la crida del sindicat de Mataró i també s'ha enviat un missatge als ajuntaments de la comarca per demanar ajudar per pressionar a l'entitat a negociar aquests lloguers socials abans que les deu famílies siguin fetes fora de casa seva, tal com han decidit els diversos jutges que porten tots els procediments de llançament.

 

Imatge principal: Agents de l'ARRO dels Mossos davant de l'oficina ocupada de Mataró / Cedida