Barcelona se situa al top 10 de destinacions per a aquest Nadal. Segons les dades d'eDreams, l'agència de viatges online d'Europa, els viatges dins d'Espanya continuen sent la tònica en el cas del viatger nacional, que "torna a casa" per gaudir de la Nit de Nadal i la Nit de Cap d'Any en família. Segueixen el llistat dels països més demandats per passar el Nadal Regne Unit, França, Itàlia, Estats Units, Alemanya, Portugal, Holanda, Colòmbia i Bèlgica, per a viatges amb sortida sobretot el 21 (18%), el 26 (16%) i el 27 de desembre (13%).

Nit de Nadal amb 22ºC a peu de platja

En el rànquing de les 10 ciutats favorites s'hi colen Barcelona, Tenerife i Gran Canària. Coronen el llistat Londres i París i el completen Nova York, Roma, Brussel·les, Amsterdam i Viena.

amsterdam unsplash

Bicicletes a Amsterdam / Unsplash

Respecte a les destinacions que han experimentat un creixement més important, destaquen Miami (EE. UU.), amb un increment de les reserves del 73% respecte al mateix període l'any anterior, l'àrea de Basilea-Mülhausen, amb una pujada del 21%, i Fuerteventura, amb un increment total del 19%. Completen el rànquing de les deu ciutats més destacades pel seu creixement Nova York (17%), Praga (16%), Porto (14%), Budapest (13%), Ciutat de Mèxic (11%), Lisboa (3%) i Lanzarote (1%).

budapest unsplash

Riu Danubi a Budapest / Unsplash

Acomiadar l'any lluny de casa

En el cas dels desplaçaments propers a la Nit de Cap d'Any, encara que la majoria dels espanyols també roman dins del territori nacional s'observen algunes diferències respecte al Nadal en el rànquing de les 10 destinacions més populars. Completen aquesta llista Regne Unit, Itàlia, França, Alemanya, Colòmbia, el Marroc, Àustria, Portugal i l'Argentina. Es percep, per tant, que els viatgers nacionals s'animen més amb un viatge llarg per acomiadar l'any, sent el 31 de desembre el dia que acumula el major nombre de reserves (31%), o per començar-lo, amb viatges sobretot per al 2 i l'1 de gener (17%).

praga unsplash

Staré Město de Praga / Unsplash

Respecte a les ciutats més demandades, Londres, París i Tenerife continuen sent les tres favorites per gaudir de les campanades d'una forma diferent. Segueixen la llista Roma, que puja un lloc respecte a la temporada nadalenca; Viena, que també escala posicions; Barcelona, que millora dos llocs; Brussel·les, que en baixa un; Gran Canària, que descendeix una posició; Madrid, més ben col·locada, i Amsterdam, que baixa un lloc.

tenerife unsplash

Parc Natural El Teide, en Tenerife / Unsplash

Pel que fa a les destinacions que han experimentat un creixement més important, despunten Brussel·les (63%), Milà (60%), Marràqueix (54%), Viena (46%), Budapest (32%), Londres (14%), Roma (7%), París (5%), Gran Canària (4%)- l'única destinació nacional que ha experimentat increments destacables per a la nit de Cap d'Any- i Praga (4%).