L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha participat aquest dissabte en l'acte de record, reconeixement i homenatge de la ciutat a les víctimes de l'atemptat d'Hipercor que s'ha celebrat al parc de Can Dragó, organitzat pel consistori amb motiu del 30 aniversari.

La intervenció artística Memorial a les Víctimes de l'Atemptat de l'Hipercor, d'Àngels Aymar, ha comptat amb la participació activa dels familiars de les víctimes mortals, i l'objectiu de la proposta ha estat oferir el record i el reconeixement de la ciutat als morts i els seus familiars.

La proposta ha volgut generar una interacció i una identificació entre els ciutadans i les víctimes: l'atac va ser directament contra la població i, per tant, qualsevol persona podria haver estat aquell dia al lloc dels fets.

Una vegada ha acabat l'acte davant del monument Tall Irregular Progression, de Sol LeWitt, en record i homenatge a les víctimes del terrorisme, els assistents han visitat un faristol explicatiu de l'atemptat, recentment instal·lat davant del centre comercial Hipercor.

L'Ajuntament també prepara una exposició, comissionada pel periodista Francesc Valls, sobre els fets i el context històric en el qual es van produir.