El clam era pràcticament unànime per part dels principals afectats. I per fi, serà una realitat. El govern espanyol ha acceptat la petició de la Generalitat -instada per desenes d'ajuntaments de l'àrea metropolitana- d'aixecar l'aïllament de la ciutat de Barcelona

A efectes pràctics això vol dir que es trenca el mur -metafòric- que fins ara la separava de la resta del seu entorn i la mobilitat tornarà a estar permesa dins de tota la regió sanitària, que inclou la ciutat de Barcelona i les àrees metropolitanes sud i nord. 

Amb l'inici del procés de desescalada, a finals d'abril, el govern de la Generalitat va sol·licitar que els límits territorials en funció dels quals es decidissin els canvis de fase fossin les regions sanitàries i no les províncies. En aquell moment, es va subdividir la regió sanitària de Barcelona en tres àrees: la ciutat -que inclou els deu districtes que la conformen-, l'àmbit metropolità nord -que comprèn l’àmbit territorial del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental- i l'àmbit metropolità sud - que incorporava l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Garraf i el Barcelonès Sud-. 

Hi ha una excepció dins d'aquesta reunificació. El Garraf i l'Alt Penedès en queden exclosos perquè van a un ritme diferent i desescalen més ràpid. Mentre la major part de la regió es manté a fase 1, a partir de dilluns, aquestes dues àrees avançaran ja a fase 2. Per això, el Govern de la Generalitat ha demanat que aquests dos territoris quedin al marge de la resta. 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat