L'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs ha denegat aquest divendres la llicència del festival de música electrònica Barcelona Beach Festival (BBF) que s'havia de celebrar aquest cap de setmana a la platja del Fòrum. Més concretament, la decisió del consistori arriba tan sols 24 hores abans de l'inici dels concerts després que l'organització no hagi presentat a temps la "documentació imprescindible" per atorgar els permisos d'activitat, quan la llei estableix que s'ha de presentar com a màxim 15 dies hàbils abans de l'inici del festival. Aquesta és l'explicació que ha donat l'Ajuntament en un comunicat remès a la premsa. De moment, l'empresa que organitza el festival, en principi programat per aquest dissabte 2 de juliol, no ha comunicat de cap canvi als assistents.

📆 Descarrega't el calendari de festivals d'aquest estiu en PDF

barcelona beach festival cartel
Cartell del Barcelona Beach Festival 2022

El BBF, sense llicència

Segons ha informat l'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs, l'empresa organitzadora, Live Nation, va presentar els documents necessaris per obtenir l'informe de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments que atorga la Generalitat de Catalunya amb retard, el 22 de juny, després que s'acabés el termini el 10 de juny. Per tant, el consistori no ha pogut aprovar la llicència d'activitat del festival 24 hores abans que comenci a la platja del Fòrum i el parc de la Pau, malgrat haver fet una petició a l'executiu de manera excepcional. Segons el consistori, s'han vist obligats a prendre la decisió per tal de "complir amb la normativa i garantir la seguretat" com ho exigeix la Generalitat.

En una carta, a la qual ha tingut accés Efe, dirigida a l'alcaldessa de Sant Adrià, Filomena Cañete, el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Joan Delort, admet que el retard en la petició de l'informe impossibilita la seva realització i que els tècnics, si bé han fet una "revisió general, no en profunditat", no poden pronunciar-se en una situació "complexa" com aquesta. No obstant això, deixen en mans de l'Ajuntament "continuar amb la tramitació de la llicència municipal" per celebrar l'esdeveniment, sobre el qual la Generalitat diu que "no hi ha motiu que ho impedeixi" en aquests moments, traslladant així la responsabilitat a l'àmbit de les competències municipals.

567 euros per l'entrada més cara

El BBF ja ha venut més de 25.000 entrades per a l'edició d'enguany, i fins ara esperaven vendre-les totes. Armin Van Buuren, Vini Vinci, Don Diablo, Marshmello i Dimitri Vegas Like Mike són alguns dels caps de cartell internacionals del festival d'enguany, que torna a celebrar-se després de dos anys interromput a causa de la pandèmia. El festival de música electrònica que organitza Live Nation volia reprendre l'activitat amb altres artistes al cartell com Gonzalo, Brian Cross i Chelina Manumutu. Les entrades encara estan a la venda, amb un preu base de l'entrada general de 84 euros i de 567 euros per l'experiència VIP.