Dos membres de La Manada, condemnats per l'Audiència de Navarra a nou anys de presó per un delicte d'abús sexual, han estat increpats a la piscina municipal de Palomares del Río (Sevilla).

L'Ajuntament del municipi sevillà ha informat aquest dilluns dels fets durant la jornada de dissabte a la piscina del poliesportiu municipal a la qual van anar dos dels integrants de La Manada —condemnats per delictes sexuals contra una jove en els Sanfermines de 2016—, que van ser increpats pels usuaris en reconèixer les seves cares i van haver de passar a una altra zona fins que la piscina van tancar per poder sortir.

Persones no grates

"Des d'aquest equip de govern no permetrem que persones que han estat declarades non grata per part del ple d'aquest Ajuntament vinguin al nostre municipi a utilitzar nostre espais públics per provocar alarma social, ni permetrem que un operari municipal faci servir les dependències municipals per a ús personal, dels seus familiars i/o amics", assenyala el comunicat de l'Ajuntament de Palomares, firmat per la seva primera tinenta d'alcalde i regidor d'Hisenda, Juana Caballero (IU), actual alcaldessa accidental.

Així, explica que dissabte es va generar "una important alarma social", que espera que "no torni a passar", quan alguns membres de La Manada, acompanyats per un operari municipal, van accedir a les dependències del poliesportiu municipal en horari d'obertura al públic.

La violació

"Els usuaris, en reconèixer aquests violadors, van començar a increpar-los amb crits en contra de la seva presència, per la qual cosa van ser acompanyats per aquest operari municipal a les dependències annexes del camp de futbol, on s'hi van estar fins que va tancar la piscina", agrega.

Per aquesta raó, ha anunciat que s'obrirà un expedient informatiu per depurar totes les responsabilitats que "aquesta persona pugui tenir respecte a l'ús indegut d'unes instal·lacions públiques per a benefici d'uns violadors".

"No permetrem que Palomares del Río es converteixi en refugi de violadors ni de delinqüents, ni tolerarem que la nostra ciutadania se senti alarmada per aquest tipus de visitants indesitjables", sentencia.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat