Banc Sabadell ha celebrat un acte per presentar Aces Solidaris, una iniciativa a través de la qual Banc Sabadell dona una quantitat per cada ace (o punt directe de servei) que els jugadors anotin durant el Barcelona Open Banc Sabadell - Trofeu Comte de Godó. Aquest any, el prestigiós torneig, del qual Banc Sabadell és el principal patrocinador, compleix la seva 71a edició.

Per cada punt directe de servei en el torneig de tennis Open Banc Sabadell, Banc Sabadell dona una quantitat a entitats solidàries

En representació de les fundacions que es beneficiaran d'Aces Solidaris, han acudit a l'acte Adolfo Rivas, director gerent de Fundación Vinjoy, Gemma Marcet, responsable d'Aliances i Fundraising de SMC Salut Mental Catalunya, Ana López, gerent d'Asapme Asociación Aragonesa Pro Salud Mental i Ángeles Fernández, directora general i patrona de Proyecto Hombre Sevilla ‘Proyecto Joven’.

Foto Aces Solidaris / Banc Sabadell 02
Foto: Banc Sabadell

Els representants de les entitats que aquest any rebran la recaptació d'Aces, han explicat les accions que porten a terme en les seves organitzacions i també han agraït la iniciativa a Banc Sabadell. Tots els representants han coincidit a destacar la importància que per a elles té el gest i el suport que suposa a la seva tasca. Precisament, Oliu ha assenyalat que aquest acte "s'emmarca en el compromís de l'entitat amb la societat i amb la nostra voluntat de contribuir al desenvolupament sostenible". I ha afegit que "a més del suport econòmic, l'objectiu d'aquesta iniciativa és donar visibilitat a la important feina que realitzen les fundacions i organitzacions dedicades a millorar la vida de tots aquells que més ho necessiten".

"L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar visibilitat a la important feina que realitzen les fundacions i organitzacions dedicades a millorar la vida de tots aquells que més ho necessiten", ha afirmat Oliu, president de Banc Sabadell

La mitjana d'aces que es comptabilitzen en cada edició de l'Open se situa en els 470. La xifra màxima es va registrar el 2008, amb 634, i la mínima, el 2011, amb 313. Des de 2008, més de 50 entitats s'han beneficiat dels més de 350.000 euros recaptats.

Les entitats beneficiàries dels Aces Solidaris 2024

Fundación Vinjoy
Dirigida a joves amb edats compreses entre els 15 i els 30 anys, que siguin usuaris de la Xarxa de Salut Mental del Principat d'Astúries i que necessitin adquirir, mantenir i/o fomentar determinades competències conductuals, emocionals i socials que els permetin adquirir una autonomia personal, social i laboral més gran.

El projecte aborda aspectes psicosocials, educatius, formatius, laborals i de participació en la comunitat dels/es joves, proporcionant-los habilitats, destreses i contextos que els facilitin l'autonomia personal i la independència en tots els nivells.

SMS Salut Mental Catalunya
Projecte 'Xarxajoves', de Salut Mental de Catalunya, acompanya joves d'entre 16 i 25 anys amb problemes de salut mental en el seu pas a la vida adulta. Duen a terme plans individuals, activitats grupals i suport a les famílies.

Asapme Associació Aragonesa Pro Salut Mental
Entitat social pionera en la defensa dels drets de les persones amb malaltia mental i en l'atenció a les seves famílies. Referent en tasques d'assistència, rehabilitació, suport i integració social, ansietat, depressió, trastorn bipolar i esquizofrènia. Compta amb un Departament dedicat a joves i infants especialitzat en l'atenció a menors i adolescents que presenten algun tipus de problema de salut mental.

Proyecto Hombre Sevilla ‘Proyecto Joven’
'Proyecto Joven' és un programa abordat per 'Proyecto Hombre Sevilla' que atén joves d'entre 14 i 21 anys, amb problemes d'ús de substàncies, ús inadequat de tecnologies, joc patològic i abús de videojocs. Aquestes conductes problemàtiques s'han agreujat en els últims anys amb la presència de problemes de salut mental en la població juvenil. La institució dona suport també a les famílies.