La balena grisa Wally ha reaparegut a les costes de Mallorca uns dies després de ser albirada a les costes catalanes. El cetaci ha estat trobat en un estat molt preocupant. Segons els experts, la Wally ha perdut molt pes a causa de l'escassetat d'aliment a les aigües mediterrànies.

L'espècimen té dos anys i fa més vuit metres de llarg, és molt jove i encara petita, ja que pot arribar a fer 15 metres. Les balenes grises no són habituals en el mediterrani, el seu hàbitat natural es trobi en les fredes aigües de l'oceà Pacífic o l'Atlàntic, és des d'aquest darrer que la Wally s'ha perdut i ha acabat a la costa de Mallorca. 

Risc mortal 

La Wally es troba malnodrida i malalta, segons han comunicat les autoritats mallorquines. La seva situació és crítica i si no arribar a trobar el camí cap a l'Atlàntic ben aviat corre risc de mort

La Conselleria de Medi Ambient i Territori de les Illes Balears i el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic estan coordinant un dispositiu de seguiment del cetaci, el qual esperen que l'ajudi a tronar la sortida cap a l'Atlàntic.

L'arribada de la Wally a la costa mallorquina ha cridat l'atenció de molts curiosos que han decidit acostar-se a contemplar l'animal malalt. Les autoritats balears han demanat a la població que no s'apropin a l'animal, el qual ja està prou desorientat i necessita tranquil·litat.

TUIT balena

Seguiment transnacional

El cas de la balena grisa extraviada al mar Mediterrani ha cridat l'atenció a molts països, les costes dels quals ha visitat la jove Wally. L'animal va ser albirada a les costes del Marroc, França i Itàlia deixant un rastre de sorpresa i preocupació. Veure balenes a les costes de la mediterrània és usual, però de l'espècie autòctona: els rorquals comuns. 

Des de fa setmanes el cas de la Wally s'ha mediatitzat, sobretot quan semblava que la jove balena estava trobant el camí per tornar a l'Atlàntic. Ara es troba molt desorientada i cada cop en més mal estat. El temps urgeix i el final d'aquesta història que atreu ulls d'arreu de la mediterrània tocarà al seu fi aviat, sigui amb el cetaci trobant el camí cap a casa o morint per malaltia i desnutrició. 

 

Imatge principal: La balena Wally a la costa de Santa Ponça / Europa Press