Quant ens gastem en vacances? Quines destinacions preferim? El 60% dels espanyols asseguren que aniran de vacances aquest any incrementant la despesa un 8%, fins als 1.798 euros per persona. Així ho ha exposat l'última edició del Baròmetre Ipsos-Europ Assistance, que s'ha presentat aquest dimecres. S'hi destaca també que l'interès pels viatges ecològics està creixent, així com per l'empremta mediambiental. 

Han canviat les tendències? Segons l'informe, un 51% dels enquestats prefereix fer turisme al propi país. Ara bé, si decideixen viatjar a l'estranger, prefereixen França (12%), Itàlia (12%), Portugal (8%) i el Regne Unit (5%). Ara bé, durant la presentació, que s'ha fet aquest dimecres a Madrid, també s'ha estacat el creixent interès dels ciutadans pels viatges ecològics. Així, un 25% ja n'ha fet algun i el 40% hi estaria interessat. 

avio vacances pixabay

La majoria però segueix preferint passar els dies relaxant-se i/o amb la família. D'aquesta manera, a les activitats planificades, un 58% prefereix relaxar-se, un 28% vol passar temps en família, un 56% descobrir  noves cultures i un 13% conèixer gent nova.  

I com triem les vacances? Busquem ofertes per internet o preferim els viatges organitzats a través de les agències? Doncs quatre de cada deu enquestats prefereix buscar les millors ofertes per internet abans de reservar, davant del 34% dels europeus. Amb més diners viatjaríem més? Sembla que la resposta és que sí. En el cas dels espanyols, un 35% assegura que si pogués duplicar el pressupost de les vacances, viatjaria més sovint.

Els monuments preferits per veure són la Torre Eiffel, amb un 16% de les preferències. De ben a prop, hi ha les piràmides d'Egipte, amb un 12%, el Taj Mahal amb un 11% i la Gran Muralla Xinesa amb el 8%.