L'atacant de la comissaria de Cornellà, Abdelouahab Taib va enviar un SMS a la seva exparella —havien signat els papers del divorci dimarts— dient-li que "se n'anava si Déu vol al gran lloc que és allà dalt". A banda d'aquest missatge, també va deixar una carta escrita que els Mossos d'Esquadra van localitzar durant l'escorcoll al domicili de la parella. 

Segons han informat fonts de la Fiscalia de l'Audiència Nacional a Europa Press, la investigació aprecia "una motivació personal canalitzada des del punt de vista religiós" i per això la instrucció continuarà a l'Audiència Nacional. Segons les primeres investigacions, es dedueix que Taib, com a resposta a la "controvèrsia personal greu" que patia per les seves tendències homosexuals, va optar per trobar una mena de "redempció" i "morir matant o matar-se". S'apunta que l'augment de l'activitat religiosa de l'agressor s'hauria produït arran del seu dilema personal. 

L'agent va disparar quatre trets

De la investigació es desprèn que l'atacant hauria entrat a la comissaria amb la intenció de clavar el ganivet a l'agent i que com que no ho va aconseguir va entrar a l'habitacle per un dels costats. Ella, l'hauria advertit diverses vegades que desistís de l'acció i en no fer-ho li hauria disparat quatre trets; tres d'ells van impactar en el cos de Taib.

Aquest migdia, el director general dels Mossos d'Esquadra ha defensat l'actuació de l'agent que ha qualificat de "proporcionada i adequada" davant la gravetat de la situació. Al mateix temps ha agraït la col·laboració de la família de l'agressor que, d'altra banda, ja ha anunciat a través del seu advocat que es planteja denunciar el cos policial per una actitud "negligent" i "desproporcionada". 

La matinada de dilluns, quan faltaven 5 minuts per les 6 del matí, l'agressor es va dirigir a la comissaria de Cornellà i va trucar a l'intèrfon amb la intenció de fer una consulta. Quan li van obrir la porta, es va abraonar sobre l'agent amb un ganivet de grans dimensions a la mà mentre cridava "Al·là és gran". L'home va ser abatut a trets. 

De les declaracions de l'exparella es desprèn que Taib tenia intencions de suicidar-se davant el temor de no ser acceptat per la comunitat musulmana per la seva condició d'homosexual, raó per la qual s'haurien separat. 

Els veïns no veuen indicis de radicalització

Els veïns del carrer Garraf no han sospitat en cap moment que Taib s'hagués radicalitzat. Això si, tal com avançàvem ahir, han destacat que l'esposa es va posar el mocador quan va començar a sortir amb ell. Algunes veïnes asseguren que es van casar pel ritual musulmà.