El cotxe que van utilitzar els terroristes de Cambrils (Baix Camp) va passar per França uns dies abans, en concret per la regió de París, on va ser detectat per un radar per excés de velocitat, ha publicat avui Le Parisien.

Aquest episodi se situa "menys d'una setmana abans" que l'Audi A3 servís per a l'atac de la matinada de divendres passat a Cambrils, i en què els seus cinc ocupants van acabar morint pels trets de la policia, ha precisat el diari francès, que cita fonts pròximes a la investigació.

Connexions a França?

En qualsevol cas, les indagacions realitzades fins ara no han permès posar en evidència connexions a França de la cèl·lula gihadista que va actuar a Catalunya. Així ho han afirmat les autoritats franceses des de la setmana passada, començant pel ministre de l'Interior, Gérard Collomb, que el mateix divendres va explicar que no havien trobat relacions o ramificacions a França dels autors dels atemptats de Barcelona i Cambrils, i que en els seus fitxers no apareix ningú que se sàpiga que va estar vinculat amb ells. El que sí que se sap que alguns membres del grup havien estat en el passat a Alemanya, a Suïssa i a Bèlgica.

Les forces de l'ordre franceses, en tot cas, també busquen Younes Abouyaaquoub, el marroquí de 22 anys identificat per la policia catalana com l'autor de l'atropellament de les Rambles de Barcelona dijous passat, per si hagués fugit a territori francès. De fet, des de divendres s'han intensificat els controls a la frontera.