El passat dijous 11 de juliol, es van publicar les notes de tall 2024, el que significa que l'alumnat també ja sap l'assignació de places a la universitat. Un procés que inicia el recorregut dels estudiants per accedir a la universitat, amb la matriculació. Si no t'agrada la primera adjudicació, hauràs d'esperar a la segona assignació de places o a la reassignació posterior. A continuació, et resolem els dubtes que puguis tenir al voltant de l'assignació de places als graus universitaris.

Tant si estàs de celebració per accedir a la primera assignació de places a la universitat com si et toca esperar-te per les següents, el que sí pots fer és ajudar-nos a plantar un arbre per reduir la teva petjada de carboni. Què com ho pots fer? Responent breument aquesta enquesta (no et portarà més d'1 minut!).

🔍 Notes de Tall 2024 -2025 a Catalunya en PDF | Cercador de graus universitaris 
 

Com consultar si has entrat al grau escollit?

Les assignacions de les places dels graus universitaris es poden consultar a la web d'Universitats. Per fer-ho, hauràs d'introduir-hi el teu identificador (DNI, NIE o passaport) i la teva contrasenya. Un cop fet, ja podràs consultar si has estat acceptat o no. 

Calendari 1a assignació de places universitàries 2024

La primera assignació de places es fa pública aquest 10 de juliol, segons informa el Departament d'Educació. Per consultar-la, has d'accedir al portal d'Universitats, on podràs saber si arribes a la nota de tall de la primera assignació. Del 12 al 17 de juliol, ambdós inclosos, els assignats en primera preferència han de fer la matrícula. Recorda que pots contactar amb la universitat a la qual hagis entrat per informar-te dels terminis de matriculació o per resoldre altres dubtes que et puguin sorgir.

2a assignació de places universitàries 2024

Pel que fa a la segona assignació, es publicarà el 22 de juliol. Aquesta és una segona oportunitat per a tots aquells estudiants que no han pogut accedir al grau que volien en la primera assignació o per aquells que no han entrat a cap carrera i que ara podrien tenir una plaça. I és que, en la primera assignació, hi ha estudiants que no es matriculen i es buiden places. El tràmit per continuar en el procés d'assignació de places tindrà lloc del 22 de juliol al 27 d'agost, ambdós inclosos, mentre que la matriculació serà del 23 al 25 de juliol. Si preveus estudiar a Girona, has de saber que el 25 és festiu.

La segona assignació no és la darrera: n'hi ha fins a 10, que s'allarguen fins al 23 d'octubre.

Calendari de les assignacions de places universitàries:

Aquest és el calendari de totes les assignacions de places per a la universitat aquest curs 24-25:

  • 1a assignació de places: 10 de juliol
  • 2a assignació de places: 22 de juliol
  • 3a assignació de places: 4 de setembre
  • 4a assignació de places: 12 de setembre
  • 5a assignació de places: 18 de setembre
  • 6a assignació de places: 25 de setembre
  • 7a assignació de places: 1 d'octubre
  • 8a assignació de places: 8 d'octubre
  • 9a assignació de places: 15 d'octubre
  • 10a assignació de places: 22 d'octubre

Com funciona l'assignació de places universitàries?

Abans de fer la selectivitat, els estudiants escullen quines carreres volen fer per ordre de preferència. Aleshores, es decideix en funció de si la nota que ha tret l'estudiant en les proves d'accés a la universitat supera la nota de tall o no. Escau esmentar que la nota de tall és més alta o menys en funció de la demanda i que aquesta pot variar d'un any a un altre. Si no superes la nota de tall de la teva primera opció, potser sí que entres en alguna de les altres carreres que hagis seleccionat. Una altra possibilitat és tornar a fer la selectivitat al setembre per pujar nota. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!