Els Mossos d'Esquadra investiguen la tercera intrusió en un any al domicili de l'empresari i productor cinematogràfic Jaume Roures a Barcelona, segons han confirmat a El Nacional fonts del grup Mediapro, del qual és fundador i director general.  

Roures es va trobar regirat el pis en què resideix a la Bonanova el cap de setmana passat, en tornar d'un viatge. Es dona el cas que, com en les dues ocasions anteriors, l'assaltant o assaltants van remoure diverses estances però no es van endur cap objecte de valor.

L'empresari ja va viure idèntica situació l'octubre passat i el desembre del 2017. Els atacants van desordenar la casa però tampoc no van sostreure res valuós.

Els dos primers assalts son posteriors a l'estrena de dos documentals produïts per Mediapro i relacionats amb el procés independentista català que van situar Roures en el punt de mira de l'unionisme polític i mediàtic i, fins i tot, de la Guàrdia Civil: "Les clavagueres d'Interior", estrenat el juny del 2017, i "1-O", del gener del 2018.   

Les clavegueres d'Interior

El primer d'aquests treballs, "Les clavegueres d'Interior", dirigit ple mateix Roures, incidia especialment en l'anomenada Operació Catalunya, orquestrada des del ministeri de l'Interior., llavors dirigit per Jorge Fernández Díaz, per desacreditar polítics sobiranistes catalans.

També relatava les maniobres del comissari de policia José Manuel Villarejo, actualment empresonat, i a qui s'atribueixen diverses gravacions d'alt voltatge polític referides a negocis tèrbols del rei emèrit, Joan Carles, i espionatge al PP, assumpte que ha posat fi a la carrera política de la ex número dos dels populars, Dolores de Cospedal

El segon documental, "1-O", també produït per Mediapro i dirigit per Lluís Arcarazo, se centrava en el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'Octubre del 2017 i la repressió desfermada per les forces i cossos de seguretat de l'Estat per impedir la votació.  Cap de les dues peces van ser emeses en televisions d'àmbit estatal. 

El febrer del 2018 va transcendir un informe de la Guàrdia Civil que situava el fundador de Mediapro al nucli organitzador del referèndum. Roures ho va atribuir a una revenja pel documental "Les clavegueres d'Interior".