L'exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha anunciat avui que deixa el seu escó al Congrés dels Diputats per "alliberar al PP de qualsevol atac, per injustificat que sigui", i ha assegurat que no ha fet res del que se senti avergonyida. Cospedal deixa el partit després de les diverses publicacions que desvetllen reunions i encàrrecs a l'excomissari José Manuel Villarejo.

Cospedal ha fet aquest anunci en un comunicat que ha difós a través del seu compte a Twitter en el qual demana els seus companys del PP "que facin pinya davant de les injustícies" i en el qual assegura que es va equivocar en demanar al seu espòs, Ignacio López del Hierro, que ajudés en una interlocució que "no era fàcil" amb l'excomissari José Manuel Villarejo.

Segons diu, des de l'últim Congrés Nacional del PP el juliol passat, en el que va ser elegit Pablo Casado president del partit, tenia decidit abandonar la política, el que hagués fet "d'aquí a uns dies" al final "d'una transició ordenada de les seves responsabilitats". Però reconeix que no es pensava fer-ho "en un ambient així".

Finalment, María Dolores de Cospedal ha fet el pas definitiu. L'exsecretària general ja comunicava dilluns que deixava les responsabilitats als òrgans de direcció del partit però no l'escó. Havia ocupat el càrrec de secretària general durant 10 anys, fins a la caiguda de Rajoy. En aquella ocasió, va afirmar davant les càmeres que no pensava deixar l'escó perquè no tenia res "a amagar" i ara diu, però, que ho ha "reflexionat més".

"Per una vegada tinc dret a cuidar de mi mateixa, dels meus. Les interpretacions que es facin de la meva sortida no m'afecten", escriu. Demana disculpes als companys de Castella-la Manxa (d'on ha estat presidenta) per no haver-los anunciat personalment la renúncia. "De vegades les circumstàncies imposen altres temps", afirma.

La corrupció al PP

Sobre la corrupció, considera que ha "danyat de manera innegable" el "bon nom del PP" i que ella l'ha combatut. Per això, es creu "humilment" mereixedora de "l'autoritat" que li ha donat el partit per defensar els seus companys del que qualifica de situacions "d'injustícia i sospites". A més, afegeix que hi ha hagut "acarnissament" amb el seu partit amb el tema de la corrupció. 

Aprofita també per demanar als seus companys del PP que "tanquin files davant les injustícies" i que aturin la polèmica a l'entorn de les gravacions. "Quan els teus adversaris polítiques detecten que la teva fortalesa és vulnerable, els atacs es multipliques", reflexiona. 

La relació amb Villarejo

Sobre la relació amb l'excomissari empresonat, diu que té la "consciència tranquil·la" i restringeix els seus contactes amb ell a trobades per "escoltar i demanar aclariments" a qui va acudir a ella en condició de secretària general del PP per oferir-li informació del partit. Una informació que creu que ha estat "capital" per esclarir comportaments dins el partit que la justícia ha sentenciat que eren delictius (com és el cas de la trama Gürtel). "La meva obligació era saber què estava passant", escriu, i diu que ho va fer sempre "dins els límits de la llei". 

Per tant, nega haver espiat mai ningú ni va ordenar fer-ho. "Només vaig demanar més informació per confirmar si eren certes algunes informacions que m'havien fet arribar i que afectaven persones concretes", puntualitza. 

Disculpes al seu marit 

Per tant, no es penedeix de la seva actuació i diu que no ha estat cap error. "Si és pecat mortal parlar amb un comissari de la policia que acabava de ser condecorat pel PSOE llavors sí em vaig equivocar", ironitza. On sí entona el mea culpa és en demanar disculpes al seu marit, Ignacio López del Hierro, per haver-lo involucrat en "la interlocució" amb Villarejo. "Ara ell està pagant per haver-me ajudat a tractar de tenir una visió més clara del que estava passant", reconeix.