L'empresari Jaume Roures, fundador de Mediapro, ha apuntat aquest dimarts que l'acusació de la Guàrdia Civil, que l'ha assenyalat com part de la cúpula de l'organització del referèndum, com un intent de revenja pel documental 'Les clavegueres d'Interior', produït per la seva empresa.

En una entrevista al Més324, Roures ho ha atribuït a la repercussió que va tenir el reportatge, que destapava la guerra bruta del Ministeri de l’Interior contra el sobiranisme. Després de l'emissió, no hi va haver "cap jutge interessat pel que allà s'hi denunciava". Per tant, segons l'empresari, era "obvi que si no els citaven a ells, ens citarien a nosaltres".

Les explicacions que la Guàrdia Civil presenta com a motius per demanar la seva citació judicial són, al seu parer, "deduccions" que els agents extreuen de fragments de tres converses entre alts càrrecs d'ERC i del Govern. Roures ha destacat la poca fermesa de les proves que l'acusen, com per exemple la referència que fan a "el abuelo", que l'informe assegura que faria referència a ell.

L'empresari ha comparat els mètodes de la Guàrdia Civil amb les de l'Stasi, la policia política de la República Democràtica Alemanya (RDA) i ha rebutjat que els documentals puguin ser motiu d'imputació d'un delicte d'opinió. Roures també ha avançat que, a banda del documental de 'Les clavegueres d'Interior' i '1-O', se n'està preparant un sobre el 20 de setembre.