L'arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), el cardenal Juan José Omella, oficiarà el dia 7 de gener una missa a la Sagrada Família en memòria del papa emèrit Benet XVI, mort el 31 de desembre als 95 anys. Segons ha informat l'Arquebisbat de Barcelona aquest dilluns en un comunicat, Omella celebrarà la missa funeral acompanyat dels bisbes auxiliars, Sergi Gordo i Javier Vilanova, així com del clergat i dels fidels que hi vulguin assistir. L'accés a la basílica de la Sagrada Família serà lliure a partir de les 16.15 hores fins a completar l'aforament disponible i l'Arquebisbat de Barcelona no té previst fer invitacions de manera particular per a l'esdeveniment, que tindrà lloc a les 17.00 hores.

A banda d'aquesta missa per Benet XVI, l'Església de Barcelona també ha habilitat des d'aquest dilluns i fins al pròxim dijous 5 de gener un llibre de condolences amb l'objectiu que tots els fidels que ho desitgin puguin acomiadar-se del papa emèrit. Aquest llibre de condolences estarà durant els quatre dies al Palau Episcopal, situat al carrer Bisbe 5 de Barcelona, segons ha informat aquest dilluns l'Arzobispado i han detallat a EFE fonts de l'Església de Barcelona. Els fidels que vulguin signar-hi, ho podran fer entre les 10.00 i les 13.30 hores. Posteriorment, el llibre s'enviarà des de Barcelona fins a la Secretaria d'Estat de la Santa Seu.

Uns 40.000 fidels visiten la capella ardent de Benet XVI

La capella ardent de Benet XVI ha obert aquest dilluns les portes a les nou de matí. Centenars de fidels ja s'esperaven des de primera hora per entrar a la basílica de Sant Pere del Vaticà i acomiadar el pontífex. La capella ardent, que romandrà oberta fins a les 19.00 hores durant tres dies, està instal·lada a la nau central de la basílica de Sant Pere del Vaticà, just davant del monument baldaquí de Bernini. Aquest matí ja s'ha superat la previsió, que era d'unes 35.000 persones, i durant les cinc primeres hores en què ha estat oberta prop de 40.000 fidels han visitat la capella ardent per retre homenatge a Benet XVI.

Pel que fa al funeral, que se celebrarà el dijous a les 9.30 i serà presidit pel papa Francesc, es calcula que hi haurà unes 60.000. Segons va anunciar el Vaticà, serà una cerimònia "solemne, però sòbria" i només hi assistiran de forma oficial delegacions del govern i presidència d'Itàlia i Alemanya. Així mateix, els ambaixadors a la Santa Seu han estat invitats oficialment a la missa del funeral, segons ha pogut saber Europa Press, i, per tant, està previst que Isabel Celáa hi vagi com a ambaixadora espanyola. La resta de caps d'Estat o de govern que decideixin anar-hi, ho faran a títol personal.