Divisions, incoherències i "corrupció" dins de l'Església, aquests són alguns dels greus fets que ha reconegut el president de la Conferència Episcopal Espanyola  (CEE), Joan Josep Omella, durant el discurs inaugural de l'Assemblea Plenària de la CEE. Omella ha atribuït a aquestes qüestions la desafecció cada cop més gran de la societat cap a l'Església

"Per això demano perdó, perquè amb la nostra manca de testimoni i incoherències, per les nostres divisions i manca de passió evangelitzadora, en no poques ocasions contribuïm, no sense escàndol, a la desafecció i a la manca de confiança en la jerarquia, en la mateixa Església", ha lamentat, segons recull Efe. 

Omella també ha reconegut que la fe està perdent presencia a l'Estat Espanyol, un símptoma més del que ha anomenat "les inconsistències internes de l'Església i dels cristians" i també dels mateixos pastors de l'Església.

Temps de redempció 

El president de la CEE ha demanat perdó, però també ha fet una crida a l'acció. Ha considerat que revertir aquesta situació recau en les mans dels mateixos membre de la institució eclesiàstic i que és a través d'afrontar les problemàtiques que l'Església s'aproparà més a la societat. 

Omella ha exhortat als bisbes a afrontar qüestions com la manca de fe i la "corrupció" dins de l'Església "que ens fan molt mal de veres i demanem perdó a Déu, a les víctimes i a la societat, alhora que treballem per la seva erradicació i prevenció".

El president de la Conferència ha entonat un mea culpa col·lectiu que pretén interpel·lar als membres de la institució eclesiàstica a canviar aquells aspectes que els han allunyat de la societat i per extensió, també han allunyat a la fe cristiana. 

Responent a la crisi

El bisbe ha aprofitat el seu discurs per recordar que en el marc de la crisi derivada de la pandèmia cal que l'Església col·labori amb les institucions polítiques i civils i poder sortir millor d’aquesta situació.

Omella ha fet especial èmfasi en la situació dels més joves, els quals estan sent molt castigats per la crisi. En aquest sentit, ha fet una crida a “apartar les ideologies” i caminar junts per fer front a reptes com la de l'atur juvenil. 

També ha assegurat que l'ambient social i polític del país està molt fragmentat. Ha volgut fer una crida a la unitat rebutjant ideologies. "Mirem el que ens uneix i caminem junts cap a això. Apartem els monòlegs i les ideologies que ens enfronten i ens impedeixen caminar cap al bé comú", ha animat el president de la CEE

 

 

Imatge principal: El president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Joan Josep Omella, durant la presentació de l'estrella de la Sagrada Família / Montse Giralt