El periodista Acadi Espada ha tornat a posar la pota amb un comentari masclista que es suma a altres titulars misògins que ha deixat anar. "En 40 anys de periodisme no he vist a cap dona desplaçada pel seu sexe", deia aquest dissabte a la nit en una entrevista al programa La Sexta Noche.

Amb aquest raonament ha sostingut que la manifestació d'aquest dijous 8 de març no és necessària ja que "la situació de les dones en el món del periodisme no està desequilibrada". "No hi ha motius per una manifestació del 8-M, quina ruqueria!", afegia Espada al mateix temps que criticava un manifest que s'ha difós en motiu del Dia Internacional de la Dona. 

En la mateixa línia, ha assegurat que el manifest "et fa posar vermell si el llegeixes", considera que no està ben escrit i que es tracta "d'un embogiment absolut amb un aire putrefacte". També ha posat en dubte l'existència d'una bretxa salarial i ha tornat a qüestionar l'existència de discriminacions en el món del periodisme; aquesta setmana passada més de 5.000 dones periodistes han donat suport a un manifest contra el masclisme i la desigualtat als mitjans de comunicació.

Durant la celebració del 8 de març de l'any passat, Espada i Telecinco van rebre una allau de crítiques perquè es va incloure el periodista en una taula política del Dia de la Dona. Per a molts usuaris de Twitter, Espada representa una ideologia retrògrada amb tics masclistes que no hauria d'estar representada en una jornada com la d'avui. El periodista ha protagonitzat titulars com: "La marxa del 8-M busca fer negoci amb el crim", o bé "S'haurien de castigar les dones que donen a llum a fills tontos i malalts".

Les declaracions d'Arcadi Espada d'aquesta nit passada a La Sexta també han despertat un gran nombre de detractors a la xarxa. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat