L’extennista Arantxa Sánchez Vicario i el seu exmarit, Josep Santacana, seran jutjats a partir d’aquest dimarts en el jutjat penal 25 de Barcelona, acusats dels delictes d’alçament de béns i insolvència punible. La Fiscalia demana 4 anys de presó per a cada un per haver amagat el seu patrimoni i no haver de tornar al Banque de Luxemburg 5,2 milions d’euros que va concedir-li l’any 2010. També seran jutjats cinc testaferros, que els van ajudar a amagar els seus béns, i a qui la fiscalia demana 3 anys i 6 mesos de presó per a quatre d’ells i 2 anys i 9 mesos a la cinquena acusada.

A més de la pena de presó, la fiscal reclama que la tenista i el seu exmarit siguin condemnats a pagar una multa de 8.300 euros cada un. I que indemnitzin el banc amb 6.170.942 euros, més els interessos, ja que només li han tornat uns 800.000 euros, consignats al jutjat el 2020.

Interrogatoris dels acusats

La vista se celebrarà a l’auditori de la Ciutat de la Justícia de Barcelona pel nombre d’acusats, ja que també hi ha set societats com a responsables civils. El judici s’ha programat que s’allargarà tota la setmana: s’iniciarà dimarts amb les qüestions prèvies, després amb la declaració dels testimonis, entre els quals no hi ha cap familiar de la tenista, les pericials, i divendres declararan els acusats i s’acabarà el judici amb les conclusions de les parts.

Comptes i propietats

En l’escrit d’acusació, la fiscal manté que Arantxa Sánchez Vicario va participar en aquest pla delictiu “sota les consignes del seu marit”. El Banque de Luxemburg va abonar dos pagaments de 4.184.659 euros i 1.065.340 euros el 2010 a la parella, per tal de pagar un deute a l’agència Tributària espanyola. El banc va reclamar diverses vegades els diners a l’extennista fins que va interposar una demanda  el 2011 en un jutjat d’Esplugues de Llobregat, que és on vivia la parella abans de divorciar-se. El jutjat va donar-li la raó el 2013 i Sánchez Vicario havia de tornar al banc 5,2 milions més els interessos.

Sánchez Vicario i el seu marit, segons el relat de la fiscal, van “ordir un pla” el 2014 per evitar ser embargada pel deute amb el banc. Van buidar sis comptes corrents, va amagar propietats, i va fer desaparèixer crèdits cobrats derivats de reportatges a mitjans de comunicació. La fiscal detalla que la majoria d’immobles, que eren de titularitat de la tenista (patrimoni que fins al 2009 gestionaven els seus pares) van derivar-se a societats situades a l’estranger.

Les principals propietats amagades són: un pis a l'avinguda Diagonal de Barcelona i 2 places de pàrquing; un habitatge i terrenys a Sant Feliu de Guíxols; un local al Port esportiu de Premià; casa unifamiliar a Bellver de Cerdanya; habitatge unifamiliar a Formentera; casa unifamiliar a Sant Just Desvern, dos apartaments en Port Ginesta, Sitges, i habitatge unifamiliar a Sant Cugat del Vallès.