El caganer del futbolista Leo Messi és el més venut en la història de l'empresa que fabrica aquestes figures típiques del pessebre català amb cares famoses, caganer.com, quan se'n compleix un que Argentina es va proclamar campiona del món per tercera vegada. La companyia, amb seu a Torroella de Montgrí, ha creat fins a sis versions de Messi, tant per reflectir els canvis físics per l'edat com els de samarreta. Les darreres figures mostren l'argentí amb la vestimenta de l'Inter de Miami i amb la de la selecció argentina, en aquest cas aixecant la copa de campió del món.

El primer caganer de Leo Messi, que té gairebé dues dècades, apareix amb la samarreta del Barcelona i està esgotat, però n'hi ha dos més en què també apareix de blaugrana i amb la Pilota d'Or. La sèrie es completa amb la figura amb l'equipació del París Saint-Germain i amb la de la selecció argentina abans de l'èxit al Mundial de Qatar. Sense comptar amb els caganers tradicionals, Messi lidera entre els famosos una particular classificació de vendes en què apareixen també dos expresidents nord-americans, Barack Obama i Donald Trump, i un de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Un dels responsables de caganer.com, Marc Alòs, ha explicat que el primer lloc del futbolista argentí no admet dubtes i que les versions més adquirides pel públic han estat les de blaugrana i amb la selecció, que en el format amb la copa del món "es va esgotar en pocs dies". Alòs puntualitza a més que aquestes figures les compra "gent de totes les nacionalitats, no només argentins i catalans, però els turistes que visiten Barcelona i els agrada el futbol solen relacionar diversos ingredients per acabar comprant aquest caganer". L'esport és un àmbit que sempre ha tingut protagonisme entre les creacions d'aquesta empresa i aquest any les novetats han estat les del futbolista Kylian Mbappé, el golfista Jon Rahm i el pilot Max Verstappen.

Nous caganers d'aquest 2023 

És una cita nadalenca ineludible cada any: la presentació dels nous caganers. Caganer.com amplia el seu extens catàleg amb figures de les persones o personatges que han marcat l'any. El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, l'etern Michael Jordan, el propietari de X, Elon Musk i el líder del PSC, Salvador Illa, són algunes de les noves incorporacions al catàleg de caganers d'aquest 2023. No són els únics, la cantant Taylor Swift o Cleòpatra i Marc Antoni també se sumen al catàleg. Caganer.com aposta per anar engrandint la col·lecció amb personatges icònics atemporals, i estendre també el seu catàleg dedicat als oficis i a l'esport. De fet, decidir qui tindrà el seu caganer ara es pensa gairebé setmana a setmana. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!