En plena pandèmia de coronavirus diversos sectors n'han patit les conseqüències. No fa ni una setmana que bars i restaurants han pogut obrir de nou els seus interiors i terrasses. Fins fa ben poc, han estat o bé tancats o fent comandes per emportar o a domicili. Però, com afecta això al malbaratament alimentari? A Espanya es llencen cada any gairebé 8 tones de menjar.

L'app Too Good To Go, l'aplicació que lluita contra aquest malbaratament alimentari, ha experimentat un creixement important durant aquest període. Des de mitjans de maig fins ara, la xifra de packs de menjar 'salvats' ha augmentat en 1,1 milions. I el nombre de comerços inscrits també ha pujat. Fins al març passat, el projecte comptava amb 2.800 establiments arreu d'Espanya, ara han passat a 5.000.

Ressalten, però, que a l'estiuamb la tornada a la normalitat, és quan es van registrar més increments d'ús. També anuncien que han detectat una major consciència social pel que fa al malbaratament en la població. Ells mateixos exposen que la seva missió és la de seguir ajudant en aquests temps d'incertesa. Davant la impossibilitat de calcular la demanda diària, a través de l'app els restaurants, fruiteries, hotels o forns de pa, entre altres, poden vendre el seu excedent a un preu molt més econòmic. 

Com funciona?

L'usuari pot triar el radi de quilòmetres que està disposat a desplaçar-se per fer-se amb el seu pack. Una vegada seleccionat, es pot donar un cop d'ull als comerços que hi ha més a prop per veure si hi ha alguna cosa que cridi l'interès.

too good to go captura

Interior de l'aplicació Too Good To Go on es poden veure els diferents comerços en funció de la localització / Captura

Una vegada s'ha trobat quelcom, només cal seleccionar-ho i reservar el pack. En la majoria de casos, no es pot triar el que t'emportes a casa, tot i que pot variar en funció del lloc. Es paga a través de l'aplicació, per tant, a l'hora indicada de recollida, només cal ensenyar l'app i endur-se el paquet.

too good to go captura

Interior de l'aplicació Too good to go a l'hora de reservar un dels packs / Captura

A més, la mateixa app ofereix també alguns trucs per ajudar a conservar millor el menjar. 

30 comerços de Lleida s'hi sumen

Sota el lema #ElMenjarNoEsLlença ja són una trentena el nombre de comerços de Lleida que s'han unit a aquesta iniciativa. Miss Sushi, Forn La Fleca, L'Hort de Ca la Barbara, Mo.Na.Da i La Galeria són alguns dels noms que ja han salvat prop de 6.000 packs de menjar. D'aquesta manera, l'aplicació continua ampliant la seva llista de ciutats. A Catalunya s'hi han sumat més de 2.400 negocis i s'han salvat més de 600.000 paquets de menjar.

 

Imatge principal: una persona recull dues pizzes en una pizzeria / Unsplash