Un monòlit metàl·lic que fa uns 3 metres d'alçada ha aparegut aquest dimarts a la platja de Sa Conca de S'Agaró (Baix Empordà). L'estructura metàl·lica, que s'hauria col·locat durant la nit enmig de la sorra, té forma de prisma triangular i reflexa diverses zones de la platja.

Ha aparegut a tocar de les roques que hi ha al mig de Sa Conca. Des de primera hora del matí, les xarxes socials s'han fet ressò de l'aparició d'aquest monòlit, que recorda el que apareix a la pel·lícula '2001: Una Odissea de l'Espai' del director Stanley Kubrick.

El novembre de l'any passat es va trobar una estructura similar al desert de Utah, als Estats Units, i a partir d'aquí se n'han vist d'altres a llocs del món com Regne Unit, Romania, Holanda o Polònia.

La particular estructura d'acer inoxidable s'ha trobat a primera hora del matí. Entre els qui n'han fet ressò hi ha l'associació Arocinema, que n'ha difós imatges per xarxes. "Sembla un homenatge d'en Kubrick a en Ray Harryhausen", diu l'entitat al seu facebook (en referència al tècnic nord-americà d'efectes visuals cinematogràfics).

El monòlit de Sa Conca fa uns 3 metres d'alçada, és fet d'acer inoxidable i reflecteix diferents parts de la platja. De moment, es desconeix qui l'ha instal·lat en aquest indret de la Costa Brava. L'Ajuntament de Platja d'Aro, de moment, ha instal·lat una tanca de cordes al seu voltant com a mesura de prevenció davant la Covid-19 (perquè molta gent s'apropava a tocar l'estructura).

monolito playa S'agaró 2 ACN

El monòlit que s'ha trobat a la platja de S'Agaró / ACN

Un col·lectiu d'artistes

En els darrers mesos, monòlits com el que ha aparegut a Sa Conca s'han pogut veure en altres indrets del món. El primer es va trobar a finals de novembre de l'any passat enmig del no-res al desert de Utah (Estats Units). A partir d'aquí, se n'han localitzat en diferents parts del globus com a Califòrnia, Romania, els Països Baixos, el Regne Unit i, fins i tot, un poble de Segovia. Allò més probable, i amb el que s'especula, és que al seu darrere hi hagi un col·lectiu d'artistes.

 

Foto principal: El monòlit metàl·lic que ha aparegut a S'Agaró / ACN