Els animals del Zoo de Barcelona combaten l'onada de calor amb l'ajuda de fruita congelada, accés a zones interiors i aigua més freda que habitualment als espais de bany i abeuradors. Encara que molts dels animals estan "perfectament adaptats" a les altes temperatures, ja que aquesta època és "idònia" per a ells, el zoo ha posat en marxa diverses mesures per pal·liar els efectes de les altes temperatures, segons ha informat aquest divendres. 

zoo fruita congelada - efe

EFE

La mesura principal és la provisió d'aliments congelats, sobretot fruita de temporada, com la síndria i el meló per als elefants, sucs per a ossos i primats, blocs de gel amb fruita per a les girafes o cucs per a suricates. La majoria d'ells també té accés a aixopluc o zones interiors, a l'ombra, per poder protegir-se del sol. 

zoo fruita congelada - efe

EFE

No obstant això, el zoo està considerat un "refugi climàtic", atès que el recinte acostuma a estar uns 3°C per sota de la mitjana de la ciutat, gràcies a la seva abundant vegetació.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat