No ha tardat a tornar a sortir el sol, però els patacs d’aigua que tots els models preveien han deixat en aquesta primera fase del temporal, molta aigua al sud del país, sobretot, als municipis del Baix Ebre. Amb la sortida del sol i quan ha deixat de ploure, els veïns de l’Ametlla de Mar han sortit al carrer per avaluar els danys i recuperar, els responsables del bar del centre del poble, cadires i tendals que l’aigua, quan baixava a l’ample pel carrer Major, s’ha emportat de les terrasses dels bars. 

Per sort, asseguraven els veïns i confirmaven des dels Bombers i els Mossos d’Esquadra, no s’han de lamentar danys personals. Tampoc sembla, a hores d’ara, i en aquesta zona del país, que s’hagin de lamentar danys estructurals greus. Els veïns han explicat a ElNacional.cat com baixava l’aigua per aquest carrer del centre de l’Ametlla de Mar, una força, asseguren, que feia anys que no es veia. Un d’ells, el Joaquim, que ho ha vist des del terrat de casa seva, es fa creus que ningú hagi pres mal. Segons les dades de l’estació automàtica, fins al voltant de les set de la tarda, havien plogut 120 litres per metre quadrat a l’Ametlla de Mar.

 

La llar d’infants, inundada

Aquesta gran precipitació, molt concentrada, ha deixat la pitjor part, a l’Ametlla de Mar, a la llar d’infants Xerinola. L’aigua que baixava de la carretera i dels camps ha acabat entrant a l’interior del centre, inundant gairebé tota la planta baixa. En aquell moment hi havia uns disset infants, que les educadores han pogut traslladar a la segona planta, on han esperat que baixés el nivell de l’aigua, que ha arribat a un pam, i després han pogut ser evacuats i entregats als seus pares. Cap nen ha resultat ferit i les educadores, tot i l’ensurt i els danys materials que ha sofert la llar d’infants municipal, tampoc han resultat ferides. Abans de marxar han pogut netejar una part important dels desperfectes i creuen que dilluns es podrà obrir amb normalitat.

 

 

Durant alguns moments s’han fet talls a l'N-340 i l’autopista AP-7 en el seu pas per aquesta comarca, però en poca estona s’ha pogut tornar a reobrir.

Incidents sobretot al Baix Ebre

Els Bombers de la Generalitat han treballat en diversos serveis, sobretot, per rieres desbordades i també inundacions de baixos i d’entrades de casa, tot i que sense greus afectacions. S’ha rebut gairebé 150 trucades, la majoria en aquesta zona del país. A banda dels talls a l'N-340, a Deltebre i Sant Jaume d'Enveja s'han suspès les classes, per bé que els centres no han tancat. Tampoc s’han vist afectades les rutes de transport escolar, segons ha explicat la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre.

A Tarragona ciutat també s’han hagut de fer talls per culpa de l’aigua a la carretera N-340 a la zona del Tanatori i dels barris de Ponent, tot i que més tard s’han pogut reobrir sense problema. Aquest divendres arrenquen a la capital del Camp de Tarragona les festes de Santa Tecla. Els primers actes, de la crida a la festa, es podran celebrar amb normalitat. Les previsions alerten que durant el vespre i la nit podrien tornar les tempestes, que ja estan formades a la zona del País Valencià i avancen en sentit nord.

 

 

bombers inundacions ametlla mar
Els Bombers han intervingut en rieres desbordades i inundacions de baixos. / GRS