Grups terroristes vinculats al Daesh han difós un vídeo en el qual amenacen de tornar atemptar a Barcelona. "Les cèl·lules estan preparades i els objectius designats", assegura la peça audiovisual, que acompanya aquestes paraules amb imatges ―algunes d'inèdites― de l'atemptat perpetrat a la ciutat l'agost del 2017, segons ha avançat el ciberanalista Carlos Seisdedos. El vídeo, al qual ha tingut accés El Nacional, té una durada de sis minuts i està íntegre en espanyol.

Vídeo amenaza yihadista terrorisme

La peça audiovisual mostra seqüències de l'atac gihadista a la Rambla, on es poden veure cadàvers al terra i sang, amb missatges amb referència a l'atemptat intercalats, siguin textuals o en veu en off. També es reprodueixen dos tuits de l'exministre espanyol d'Interior, Juan Ignacio Zoido, anunciant detencions a "persones innocents" a Girona per part de la Guàrdia Civil. Tot això, acompanyat de música tètrica en àrab i francès de fons.

Les imatges de diversos membres dels cossos de seguretat que han participat en operacions antigihadisme acompanyades d'aquest text: "La vostra repressió contra les nostres germanes tindrà un preu alt", suposa no només una amenaça contra els Mossos d'Esquadra, el CNP i la Guàrdia Civil sinó també contra la ciutat de Barcelona.

El contingut està firmat per Muntasir Media i ha estat difós per alguns canals de Telegram i per Twitter. Al vídeo també hi ha referències explícites a Younes Abouyaaqoub ―el terrorista escapat que va protagonitzar l'atropellament i que va ser abatut dies després a Subirats― al qui titllen de l'"heroi de Barcelona" que "va colpejar la societat fins a la sacietat", juntament amb una fotografia seva escapant pel mercat de la Boqueria.

A més, a la peça audiovisual atribueix l'atemptat de la Rambla a una revenja per la campanya de detencions contra gihadistes.

Vídeo amenaza terrorista yihadista

"Atacarem quan menys ho espereu" i "Entendreu el vostre error molt aviat" són algunes de les consignes que es repeteixen en aquesta peça propagandística gihadista, que promet "més operacions" a la capital catalana i a Espanya. "Creuats, vosaltres augmenteu el radicalisme, però no us n'adoneu, sou com aquell que vol apagar un foc llançant flames contra el foc. Esteu posant a tots els musulmans a una mateixa banda i alimentant l'odi", pronuncia la veu en off en un dels fragments de la peça, mentre s'intercalen fotografies del Rei i de l'expresident Mariano Rajoy.

El vídeo finalitza amb imatges de decapitacions perpetrades pel Daesh i cridant a "preparar els vostres colls" per a "un nou atac".