Més de 26.400 persones han firmat ja a la plataforma virtual Change.org contra la dificultat de l'examen de Matemàtiques II d'aquest dimarts a la selectivitat del País Valencià. En la petició, els signants exigeixen "solucions" a la Conselleria d'Educació, en entendre que ha estat la prova "més difícil dels últims anys" i sentencien: "Exigim una solució ja".

La sol·licitud virtual, firmada per Rubén García Ferrer, està allotjada a Change.org des de la tarda d'aquest dimarts i, per justificar la protesta, adjunta sengles fotografies amb les dues opcions d'examen a què van haver de fer front els estudiants valencians.

L'examen no surt del currículum

Per contra, el coordinador general de la selectivitat del sistema universitari valencià, Antoni Gil, assegura que l'examen de Matemàtiques II, de Ciències, de la selectivitat de la Comunitat Valenciana "no surt del currículum de Batxillerat i totes les preguntes tenen solució correcta".

Gil, en declaracions a EFE, ha afirmat que en les converses que ha mantingut amb els professors que van plantejar l'examen s'han mostrat "sorpresos" per la campanya a la plataforma virtual Change.org contra la dificultat de l'examen, que supera ja les 26.400 firmes. Aquests docents consideren que la prova no té una dificultat més gran que altres anys, segons Gil.

Sí és cert, segons ha explicat, que alguns dels apartats en una opció o una altra l'estudiant tenia que pensar què se li estava preguntant i trobar la solució, i alguna pregunta no estava redactada de forma estàndard, però els entesos en matemàtiques han considerat que no té el nivell de dificultat que assenyala la petició de firmes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat