El Centre d'Estudis Olímpics, entitat vinculada al Comitè Olímpic Espanyol (COE), va organitzar l'agost passat les I Jornades d'Educació Olímpica a Chinchilla de Montearagón (Albacete), enfocat a formar els esportistes sobre els valors olímpics.

Ara, segons publica Moncloa.com, un expert de la Xarxa Iberoamericana d'Estudi de les Sectes (RIES), Luis Santamaría, ha donat un toc d'alerta perquè bona part dels ponents estan relacionats amb l'associació Nueva Acrópolis, una entitat legalitzada com a associació cultural però considerada com una "secta destructiva" segons una comissió parlamentària francesa, mentre que un informe elaborat per al Parlament Europeu la va qualificar de moviment "neofeixista".

Segons l'expert citat pel mitjà al·ludit, Nueva Acrópolis és una secta teosòfica fortament jerarquitzada que barreja filosofia oriental i occidental i compte presencia a nivell mundial amb seus a més de 50 països. Els seus àmbits d'acció són el sector cultural, les universitats i les associacions esportives.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat