L'alcalde d'Alcarràs (Segrià), Manel Ezquerra (Sempre Alcarrà), ha assegurat aquest dimarts que el confinament domiciliari dels positius de coronavirus de la zona "ha fallat". En una entrevista al programa Tot es mou de TV3, ha defensat que no hi ha hagut el seguiment telefònic protocolari en aquests casos.

"Quan el Departament de Vigilància Epidemiològica ha hagut de controlar el confinament a les cases ha fallat", ha dit Ezquerra, apuntant a l'organisme que depèn de la conselleria de Salut. "Creiem que el servei d'assistència telefònica de seguiment no s'ha complert, no se'ls ha estat trucant, ni se'ls ha fet control per saber si estaven el complint el confinament", ha denunciat. "El confinament no s'hauria garantit del tot".

Al seu parer, els confinaments sí que es van complir entre els casos detectats en espais d'equipaments municipals destinats a temporers. L'alcalde ha defensat que es va elaborar un protocol "molt clar": quan Serveis Socials trobava que a un habitatge no es podia garantir el confinament, es traslladaven les persones a un equipament municipal per passar l'aïllament en habitacions individuals. "Estem segurs que aquí s'ha complert", ha defensat, recordant que "no es pot obligar" a les persones a anar-hi i que han calgut "moltes hores" per convèncer-los. 

Davant d'aquesta situació, l'alcalde ha demanat al Departament de Salut que se'ls faciliti més informació per poder dimensionar la magnitud del rebrot i la seva localització. Concretament, ha demanat les dades del total de proves PCR practicades i els resultats per àrees bàsiques de salut. "Volem saber on és el brot", ha reivindicat en nom de diversos alcaldes de la zona, oferint-se a "garantir el confinament" i col·laborar amb les autoritats sanitàries.

Pel que fa la situació al poble d'Alcarràs, actualment en confinament dins de la comarca del Segrià, l'alcalde ha assegurat que no és bona. El CAP "està saturat" i s'ha vist obligat a suspendre les visites diàries. Alcarràs és el segon municipi més gran del Segrià i la capital de la zona fruitera del Baix Segre.

La situació al Segrià

Aquest dimarts es compleixen quatre dies des que el Govern va decidir tornar a confinar la comarca del Segrià. L'executiu va prendre aquesta decisió després d'una reunió urgent amb el Procicat aquest dissabte al matí i ho va fer davant els rebrots de coronavirus que s'estaven produint a la zona.

Segons les dades facilitades pel departament de Salut, a dia d'avui Lleida ha sumat 74 nous positius per Covid-19 en 24 hores i acumula 2.615 casos des de l'inici de la pandèmia (341 a residències).