El PP de Badalona presentarà una querella criminal per homicidi imprudent contra els habitants del pis del barri de Sant Roc on es va originar l'incendi que va causar la mort de tres persones dissabte passat. Així ho ha anunciat el líder del partit a la ciutat, Xavier García Albiol, que ha assegurat que l'immoble estava "ocupat de forma il·legal" per dotze persones d'origen romanès des del mes d'octubre de 2015. 

Albiol considera que davant un "ajuntament acomplexat" i que "en les darreres hores ha tingut un comportament tímid", el PP té "l'obligació moral i política" d'actuar per defensar els veïns de l'edifici incendiat a l'avinguda Marquès de Montroig del barri de Sant Roc. 

"L'incendi es va expandir al resta de vivendes perquè les persones que estaven ocupant aquest pis quan va començar a sortir fum van fugir sense avisar a ningú, ni a bombers, ni a veïns, es van deixar la porta oberta i el foc que inicialment estava controlat a l'habitatge va anar augmentant de mida fins que les flames es van poder veure a l'exterior", ha relatat Albiol.

Així mateix, Albiol ha assegurat que els bombers només van trigar nou minuts en arribar, però ha advertit que quan ho van fer es van trobar amb un incendi "ja estès a la primera, cinquena i vuitena planta amb gent precipitant-se per les finestres". A més, el líder popular ha detallat que estava ocupat per una família d'origen romanès que hi vivia des de l'any 2015.

També ha criticat que el govern local defensi que es tracta d'un cas de pobresa energètica, ja que assenyala que des de l'any 2017 l'Ajuntament compta amb una partida de 800.000 euros per atendre aquestes situacions. "Fins ara només ha destinat mil euros a aquests cassos", ha lamentat.