Alarma a la Guàrdia Civil. L'Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) ha tornat a denunciar el "mal estat" del parc mòbil i l'"alarmant falta de personal" de la unitat de protecció i seguretat d'edificis Públics (UPROSE) destinats en ambaixades a Madrid.

Segons ha manifestat l'organització a Europa Press, "els vehicles no passarien una ITV, amb un excés de quilometratge, bruts i en mal estat, havent de passar en ells parteix del servei". Segons la seva opinió, "aquest pèssim estat, a més de posar en risc els guàrdies civils que han d'utilitzar-los també, ofereixen una pobra imatge de la Institució en aquestes seus diplomàtiques extraguessis que cada dia veuen els desgavellats cotxes de l'Estat Espanyol".

Un altre problema en les ambaixades

L'altre problema greu que AEGC ve denunciant des de fa temps és la falta d'agents en la companyia d'Ambaixades, que depèn de l'UPROSE, que està generant que hagin de ser altres companyies, com la de Ministeris, Escortes o Seguretat de Príncep de Vergara, les que hagin de treure part del seu personal per suplir les baixes que tenen a les Ambaixades.

EuropaPress agent vehiculo guàrdia civil recursAEGC també denuncia la falta d'agents en la companyia d'Embajadas. / Europa Press

A més, l'escassetat de personal implica que "la major part dels integrants d'aquesta companyia siguin eventuals, per la qual cosa els que van de reforç es troben que han d'exercir de cap de servei sense conèixer el destí i sense tenir la més mínima idea del que cal fer".

Posar pedaços

"En aquelles ambaixades que són compartides amb el Cos Nacional de Policia, mentre els policies fan una hora de peu i una de descans en una furgoneta, als guàrdies civils no se'ls permet descansar als cotxes i proven de posar-los en més punts de carrer en comptes de sol a l'entrada com es fa amb els policies", afirmen des de l'associació.

Per a AEGC una vegada més la Guàrdia Civil estira la "solució fàcil" que és "apedaçar" i "restar personal d'un lloc per portar-lo a un altre i així tenir dues unitats amb problemes de personal, però no busquen anar a l'arrel del problema".

 

 

 

Imatge principal: Un cotxe de la Guàrdia Civil amb un detingut. / Europa Press