Jaume Oliveras, l'alcalde del Masnou, ha comunicat que l'Ajuntament de la localitat es personarà "contra els organitzadors de la marxa de rebuig als menors estrangers, per un delicte d'odi". En una entrevista a TV3, el batlle ha explicat que entre els quatre ferits que va deixar l'intent d'assalt a un alberg de MENA del Masnou hi ha tres menors que van patir crisis d'ansietat.

Aquest dijous al vespre, un grup organitzat va atacar un centre de menors tutelats per la Generalitat al Masnou. L'episodi va acabar amb diversos ferits, entre ells menors que han requerit d'atenció mèdica. L'atac es va produir després de la detenció diumenge d'un menor per intent d'agressió sexual a una noia al Masnou.

Els Mossos d'Esquadra van detenir una persona per atemptat a l'autoritat però ja ha quedat en llibertat. Abans de l'atac, els agents van evitar que dues mobilitzacions de signe contrari es trobessin, una d'elles convocada per la Xarxa d'Acollida Popular del Masnou.

Oliveras ha assegurat que l'ajuntament necessita més mitjans per poder atendre bé aquests menors i, tot i admetre que preferiria que l'alberg de la localitat "fes la funció d'un alberg normal", ha apuntat que "si els menors han de seguir aquí, els ajudarem a integrar-se".

Aquest migdia l'alcalde es reunirà amb el conseller de Treball Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i a les 12:30 h oferiran una roda de premsa.