"Ha estat bastant fort", assegura l'Ariadna, una jove menorquina que actualment resideix a Nova York en recordar l'inusual terratrèmol de magnitud 4,8 que va sacsejar la ciutat aquest divendres. El sisme es va produir cap a les 10:20 del matí, hora local, moment en què aquesta jove estudiant estava a l'habitació de la residència on viu, situada en una cinquena planta. "Va començar a tremolar tot molt, i vaig pensar que era el vent, perquè en els últims dies hi ha hagut ventades fortes que retronaven molt", relata l'Ariadna a ElNacional.cat, i explica que posteriorment es va començar a moure el seu llit i les parets. Amb tot, afirma que no ho va viure amb pànic, en part perquè no acabava de ser conscient del que estava passant. "Hi va haver  un moment que vaig entendre que era un terratrèmol, però no vaig saber què fer, em vaig quedar quieta i es va aturar", reconeix, alhora que apunta que el sisme tan sols va durar uns segons. 

Un cop va marxar la tremolor, el primer que va fer és cercar a Internet si s'havia produït un terratrèmol, però com que tot just acabava d'ocórrer no va trobar cap informació. Sí que ho va poder confirmar a través del xat amb els companys del màster que cursa a la ciutat. "Tothom es preguntava 'què acaba de passar'?", explica. Prop de 40 minuts després de sentir el terratrèmol els mòbils dels novaiorquesos van rebre una alerta que advertia que, efectivament, hi havia hagut un sisme a l'àrea metropolitana. "Es recomana als residents quedar-se a l'interior dels edificis i trucar al 911 en cas d'emergència", deia el missatge. Més tard, una altra notificació avisava que es podien produir rèpliques, però instava tothom a fer vida normal. "I això és el que vam fer tots", afirma l'Ariadna, que conclou: "ha estat tota una experiència".

Alerta terratremol nova york
Alerta que van rebre els habitants a Nova York després del terratrèmol. Foto: Cedida

 

El terratrèmol no va provocar danys ni ferits, malgrat haver estat el més intens des de 1950 en aquesta àrea de la costa est, segons dades del Servei Geològic dels Estats Units (USGS). L'absència de conseqüències de la tremolor —que en països sísmics com Mèxic o Xile seria una anècdota— sumada a la novetat que suposava per als habitants de la Gran Poma, ràpidament la van convertir en un producte de màrqueting a la ciutat, i de mem a les xarxes socials. Una botiga de samarretes va treure a la venda, tot just dues hores després del tremolor, una peça amb el lema 'Vaig sobreviure al terratrèmol de Nova York'. A les xarxes hi havia qui frivolitzava demanant "tornar-ho a repetir" per diversió. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!