Madrid s'obre pas a poc a poc després del pas del temporal Filomena amb la major part dels carrers i carreteres encara blanques i amb gel, sense autobusos, sense classes i amb les recomanacions de teletreballar i de què els ciutadans no surtin de casa.

La borrasca i les males condicions que ha deixat obliga als madrilenys a desplaçar-se amb metro, fet que aquest dilluns al matí ha generat grans aglomeracions. La quantitat de gent ha fet que els passatgers s'hagin amuntegat els uns a sobre dels altres sense respectar les distàncies de seguretat recomanades en plena pandèmia pel coronavirus.

Les xarxes s'han omplert de missatges, vídeos i fotografies d'usuaris enfadats per aquestes aglomeracions. A més, alguns l'atribueixen a la poca freqüència de trens: "Cada deu minuts en comptes de cada dos".

Un 21% més de passatgers

El metro de Madrid ha transportat en hora punta d'aquest dilluns, entre les 6:00 i les 8:00 hores, a 125.182 viatgers, la qual cosa suposa un increment del 21 per cent respecte a fa una setmana.

A més, segons han informat a Europa Press fonts de la companyia, el servei nocturn habilitat entre les 2:00 i les 6:00 hores per facilitar desplaçaments essencials, la comunicació entre municipis i l'accés a hospitals ha estat utilitzat la passada nit per 13.079 viatgers, la majoria entre les 5 i les 6 del matí (10.432 viatgers).

Per la seva part, des de Metro han assenyalat que el suburbà està funcionant "a ple rendiment", encara que amb "alguna alteració de freqüència" a causa dels trens que no han pogut sortir de les cotxeres.

El conseller de Transports, Mobilitat i Infraestructures, Ángel Garrido, ha demanat "perdó" pels problemes que hi pugui haver en el servei però també "comprensió", ja que "és una situació veritablement complexa en la que Metro està sostenint el cent per cent del transport públic a la Comunitat de Madrid", segons ha manifestat en una entrevista a 'Telemadrid'.

Així mateix, ha recordat que Metro porta funcionant ininterrompudament des de les 6.00 hores de divendres, i ha destacat l'esforç dels seus treballadors.

Garrido ha indicat que s'intentaran restablir ja algunes línies d'EMT (Empresa Municipal de Tranportes de Madrid) i d'Interurbans, i que "ja algunes han pogut obrir avui".

Imatge principal: Aglomeracions al metro de Madrid aquest dilluns al matí / Europa Press