Convocada una nova reunió per salvar in extremis la negociació pel conflicte del Prat. Aena, Eulen i els treballadors de l'empresa de seguretat s'han citat per aquest diumenge a la seu de la conselleria de Treball a dos quarts de deu del matí. La reunió, que es durà a terme en plena jornada de vaga parcial, serà la tercera on participaran aquestes tres parts. Els treballadors han demanat que el Govern català hi sigui present.

Aena considera que no es pot esperar fins dimarts de la setmana que ve per resoldre el conflicte entre els empleats i l'empresa Eulen, responsable dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat. Per això, l'operador aeroportuari ha exigit aquest matí a les parts que siguin "responsables" i es tornin a asseure immediatament.

Aena ha assegurat que després de la reunió de mediació que va celebrar-se ahir al Departament de Treball i que va durar més de dotze hores, l'únic escull és la "qüestió salarial". Per aquest motiu, i davant la possibilitat que demà torni a dur-se a terme una nova jornada de vaga, demana a empleats i direcció de l'empresa que intentin solucionar el conflicte "per evitar més molèsties als usuaris".

Amb l'esperança d'una nova proposta

La proposta econòmica que l'empresa va posar sobre la taula suposava un increment de 0,18 euros a l'hora, cosa que es tradueix en un increment salarial d'1,44 euros al dia.

El comitè d'empresa va tombar aquesta proposta perquè va considerar-la ''totalment insuficient'' i el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, va anunciar una nova reunió de mediació, a partir de dimarts de la setmana que ve, quan s'esperava que la direcció d'Eulen presentés una nova alternativa. Ara, s'escurça el termini.