Mario Pascual Vives, advocat d'Iñaki Urdangarin, ha defensat avui que no hi ha motius perquè s'acordi l'ingrés a la presó preventiva del marit de la infanta Cristina, mentre no sigui ferma la seva condemna de sis anys i tres mesos per enriquir-se amb fons públics a través de l'Institut Nóos.

En declaracions als periodistes, l'advocat d'Urdangarin ha argumentat que "no hi ha raó per" dictar presó preventiva per al seu client, tenint en compte que els delictes pels quals ha estat condemnat estan castigats amb penes inferiors als tres anys i que la investigació sobre els seus projectes a les illes Balears ha quedat "circumscrita" a l'any 2005.

Pascual Vives, que ha estat molt concís en les seves respostes, ha afirmat que encara no ha decidit si pensa recórrer la sentència, que condemna Urdangarin a 6 anys i 3 mesos de presó, perquè abans vol estudiar la resolució amb deteniment.

Tampoc ha concretat si el marit de la infanta Cristina sol·licitaria anar a una presó de Badajoz en cas que, a instàncies de la Fiscalia, l'Audiència de Palma acordés l'ingrés immediat d'Urdangarin a la presó, a l'espera que es resolgui un eventual recurs.

"Jo entenc que no tenen per què succeir aquests fets", ha assegurat Pascual Vives, en referència a un eventual ingrés immediat a la presó d'Urdangarin.

L'advocat, que encara no havia pogut parlar amb Urdangarin després de conèixer-se la sentència, ha assegurat que no veu motius per a una entrada immediata a la presó, ja que tots els delictes pels quals ha estat condemnat tenen penes inferiors als tres anys de presó.

Suma algebraica

Segons Pascual Vives, la condemna a 6 anys i 3 mesos de presó és una "suma algebraica" de delictes amb penes inferiors a tres anys.  "Han canviat molt les coses, tot el de València i Madrid i el de les Balears 2006, tot és correcte", ha indicat, en relació amb els aspectes de l'acusació de la Fiscalia contra Urdangarin que el tribunal no ha considerat delicte.

Això no obstant, a preguntes dels periodistes, ha evitat concretar els arguments que esgrimiria per oposar-se a una eventual petició fiscal perquè Urdangarin ingressés immediatament a la presó: "Això és un 'know how', la meva pròpia estratègia, que lògicament no la revelaré".

Sobre la decisió de l'Audiència de Palma d'absoldre la infanta Cristina dels delictes dels quals estava acusada, ha assegurat que li semblava "molt bé".

"A més, cal felicitar també tots els companys de València i de Madrid que han tingut una sentència absolutòria", ha remarcat.