El Jutjat Penal número 23 de Madrid ha absolt d'un delicte d'odi i contra els sentiments religiosos les dues activistes de Femen que es van encadenar amb el tors nu el 13 de juny de 2014 a l'altar major de la catedral de l'Almudena de Madrid en una protesta a favor de l'avortament.

En la sentència, el jutge rebutja que cometessin tals delictes, dels quals les acusaven l'Associació d'Advocats Cristians i la fiscalia, i afirma que el que van fer és només "defensar una idea, la del dret a l'avortament".

La líder i portaveu de Femen a Espanya, Lara Alcázar, ha celebrat l'absolució a Twitter: "Han triomfat el laïcisme i la igualtat".

Abogados Cristianos recorre l'absolució

La Asociación Española de Abogados Cristianos ha recorregut davant l'Audiència Provincial de Madrid la sentència advertint que portarà el cas a Estrasburg "si és necessari".

La presidenta d'Abogados Cristianos, Polonia Castellanos, ha subratllat que "si surten absoltes queda demostrat que qualsevol acte de profanació quedarà sempre impune".

Diumenge passat, 18 de novembre, hi va haver una manifestació convocada per l'Associació per la Derogació de la Llei de Memòria Històrica, just dos dies abans de l'aniversari de la mort de Franco, que va acabar amb agressions brutals contra unes activistes de Femen que van interrompre la concentració per protestar.

En el moment en què les activistes de Femen van saltar a l'escenari de l'acte en memòria de Franco, diversos homes se'ls van tirar a sobre per fer-les-en baixar. Una vegada a terra, la policia va haver d'intervenir per evitar que fossin agredides pels franquistes concentrats. Algunes van rebre empentes, cops de puny i puntades de peu per tot el cos.